donderdag, mei 6, 2021
HomeGenresHouseROCK THE HOUSE #91: Sergio Lorenzo

ROCK THE HOUSE #91: Sergio Lorenzo

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In de 91e aflevering: Sergio Lorenzo.

 

Naam: Sergio Lorenzo 

- Advertisement -

Woonplaats: Tilburg 

Leeftijd: 27 

Residencies: Nachtvlucht 

Genre: minimal house / house / tech-house

 

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden? 

“Rooftop en good vibes. Deze mix heb ik live opgenomen tijdens een chill en music session op een rooftop in Eindhoven, Strijp-S.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? 

“Mijn eerste officiële gig heb ik te danken aan twee vrienden van mij die ook draaien, het duo Zerosince. Zij organiseren het tech-house feestje Nachtvlucht dat eens in de zoveel tijd wordt gehouden bij club SOTTO in Waalwijk. Zij hebben mij de kans te gegeven om mezelf te laten zien en op de kaart te zetten. Ik wist nog niet echt wat mij te wachten stond aangezien dit ook de eerste editie was. Dit was ongeveer begin november, vorig jaar.”

“Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar bezig met muziek maken, maar vanaf augustus vorig jaar heb ik besloten om er toch werk van te gaan maken. Dit komt mede dankzij de vele complimenten en positieve reacties!”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Dit is natuurlijk wel lastig omdat ik pas net naar buiten kom met mijn muziek. Eigenlijk ging het allemaal best lekker. Een aantal gigs stonden eraan te komen, waaronder op Tilburg By Day Bevrijdingsfestival wat helaas niet door ging.”

“Verder kreeg ik de kans om vast te blijven draaien voor Nachtvlucht maar door het corona virus zit het nu allemaal even tegen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik er sterker en beter uit ga komen zodra we weer mogen!”

Zodra we weer mogen, kom ik er sterker en beter uit

 

Mooiste gig ooit? 

“Dat is dan toch wel de 2e editie van Nachtvlucht bij club SOTTO! De sfeer was top, de dansvloer gevuld en een goede vibe! Hopelijk gaan er nog vele mooie gig’s aankomen zodra deze ellende voorbij is want ik mis het enorm.”

 


Voordat je verder leest…

Support This Is Our House

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


 

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)? 

“Eigenlijk luister ik voornamelijk wel mijn eigen stijl zodat ik er nieuwe dingen ga herkennen, maar ik hou zelf ook heel erg van die oldschool R&B, 80’s / 90’s.”

 

Groot festival of kleine club? 

“Honderd procent: groot festival. Het lijkt me zo’n kick geven om duizenden mensen te zien genieten, te viben met elkaar op de muziek die jij mixt. Sowieso vind ik de sfeer op een festival veel chiller dan in een kleine club.”

“Op een festival kan je lekker genieten van het zonnentje, met een drankje, al die vrolijke mensen. In een club is het vaak toch donker, iedereen is vaak toch een beetje op zichzelf.”

 

Welke artiesten zijn een inspiratiebron voor je?

“Ik ga dan toch het label Solid Grooves kiezen. Een voor een en stuk voor stuk maken ze bijna allemaal dikke tracks. Ik hou er van als ik hiphop vocals of R&B vocals gemixt hoor met house. Dat is heerlijk.”

“Bijvoorbeeld 1,2 STEP van PAWSA. Super dik nummer. Verder ben ik naar de 10hrs set van ANOTR geweest. Wat een bazen zijn dat. Tien uur lang alleen maar knallers en bangers draaien… legends!”

 

Hoe kom je de quarantaine door? 

“Op dit moment ben ik thuis heel veel aan het draaien, oefenen, kijken hoe ik mijzelf kan blijven verbeteren en ontwikkelen. Vaak neem ik mijn setje ook gewoon mee naar vrienden en dan knal ik daar een lekker setje neer. Verder ben ik veel thuis en hoop ik erop dat deze quarantaine snel voorbij is.”

 

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Niet echt meer eigenlijk. Als ik ga, zijn het bepaalde feestjes die eens in de zoveel tijd gegeven worden, zoals elrow. Verder ben ik meer van de festivals. De vibes zijn gewoon een stuk chiller. Daar kun je lekker van de zon genieten en dansjes doen. Dat vind ik veel leuker.”

Ultieme droom? 

“Mijn ultieme droom is natuurlijk om over heel de wereld te reizen, te draaien voor groot publiek en op dikke stages! Voor nu ben ik zeker al tevreden als ik op een aantal grote Nederlandse festivals mag gaan draaien. Wie weet wat er dan nog komen gaat.”


Sergio Lorenzo

Instagram

Soundcloud

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...