donderdag, september 22, 2022

ROCK THE HOUSE #93: Native Chino

-

Home » Music » ROCK THE HOUSE #93: Native Chino

Als onderdeel van een podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In de 93e aflevering: Native Chino, een ambitieuze dj uit Waalwijk. Speciaal voor TIOH heeft hij een groovy tech-house mix ingezonden. Ideaal om de warme quarantaine dagen door te komen. 

 

 

Naam: Cochise Klees
Woonplaats: Waalwijk
Leeftijd: 22
Genre: Tech-house

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“De mix heet F*CK COVID. Een lekkere groovy tech-house mix om deze coronatijd door te komen.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? 
“Mijn eerste gig was in club Epic in Tilburg, ongeveer 4 jaar geleden. Ik kan me nog goed herinneren dat ik best zenuwachtig was omdat ik gelijk voor een volle club moest draaien. Door de zenuwen was ik mijn koptelefoon vergeten. Gelukkig mocht ik van een andere dj zijn koptelefoon gebruiken.”

De club ging super lit en vanaf dat moment wist ik dat ik hiermee door wilde gaan

“Eindstand was alles toch goed gekomen en de club ging super lit. Vanaf dat moment wist ik dat ik hiermee door wilde gaan.”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 
“Op het begin draaide ik allround en voornamelijk in en rondom Waalwijk. Al snel kon ik in Tilburg draaien en is het balletje gaan rollen. Vanuit daar groeide ik steeds verder door in Brabant en naar de randstad. Mijn netwerk werd ook steeds breder. In de loop van de tijd leerde ik steeds meer mensen kennen waardoor ik meer boekingen kreeg en op allerlei plekken mocht gaan draaien.”

Ik zie het als een groeiend proces

“Het ging super lekker totdat corona toesloeg. Jammer, maar als de clubs weer open mogen en het festivalseizoen mag beginnen, gaan we gewoon weer door!”

 


Voordat je verder leest…

Support This Is Our House

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


 

Mooiste gig ooit?
“Mijn dikste gig ooit was toch wel in club Munch in Rotterdam, eind vorig jaar. De club was bomvol, er hing een hele dikke vibe en de mensen waren super gezellig. Top club.”

Fotografie: Cas Aerts

 

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Groovy house music.”

 

Groot festival of kleine club?
“Het heeft beide wel wat. Als ik moet kiezen, kies ik toch voor een groot festival want dat is toch anders. Hoe meer party people hoe beter. Zolang het niet ten koste gaat van de kwaliteit natuurlijk. Met zijn alle hutje mutje op elkaar is ook niet fijn feesten.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? 
“Ik denk dat de mannen van ANOTR wel een hele grote inspiratiebron voor mij zijn. Door het Amsterdamse duo heb ik eigenlijk als het ware het tech-house genre ontdekt. Vroeger draaide en luisterde ik urban en deephouse maar toen ik ANOTR – Stop The Music onderweg naar mijn eerste festival hoorde, was ik verkocht.”

Fotografie: Cas Aerts

 

Hoe kom je de quarantaine door?
“Ik heb veel tijd met mijn familie doorgebracht. Qua muziek ga ik af en toe nog een avondje draaien om wel lekker warm te blijven en nieuwe muziek te maken.”

 

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 
“Minder vaak dan een paar jaar geleden, ik ga veel liever zelf draaien! Maar ik ben niet vies van soms, hier en daar een festivalletje pakken.”

 

Ultieme droom?
“Mijn ultieme droom is om zoveel mogelijk te reizen en overal ter wereld te mogen draaien.”


Native Chino

Instagram

Soundcloud

 

Rock The House

Check hier de eerdere afleveringen in onze serie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Rock The House #127: Gigi La Cruz

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...