zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseROCK THE HOUSE #94: KOSI

ROCK THE HOUSE #94: KOSI

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In de 94e aflevering: KOSI, het duo uit Tilburg trakteert je op een heerlijke mix met urban stijlen. Hun ultieme doel: “Iedereen good times laten beleven!”

 

 

Namen: Koert Swinkels en Sigmar Felomina

- Advertisement -

Woonplaats: Tilburg

Leeftijden: 27 en 28

Genre: Eclectic

Residencie: Club Blush, Eindhoven

 

 

Hoe zouden jullie deze mix inleiden?
“Wij zijn KOSI, Koert en Sigmar, twee vrienden die way back gaan en dit avontuur samen zijn aangegaan. In deze mix is onze passie voor muziek duidelijk hoorbaar. Wij draaien eclectic waarin een groot scala aan stijlen voorkomen.”

“Wij hebben een voorliefde voor de urban stijlen zoals hiphop, reggaeton, dancehall & latin house; lekker vrouwvriendelijk en voor ieder wat wils. Als KOSI willen wij iedereen good times laten beleven en dit ook uitstralen. We doen dit met volle passie en plezier en willen jullie daar graag in meenemen!”

welkom in de wereld van KOSI

Links: Sigmar Felomina Rechts: Koert Swinkels

 

Wat was jullie eerste officiële optreden? 
“Oh, dan moeten we even terug in de tijd. Dat was precies op 11 mei 2018, in Cafe Trace op het legendarische Stratumseind te Eindhoven. De hele dag vol stress en zenuwen, maar zo super blij dat we voor een publiek mochten draaien. Na alle tijd en energie die wij als duo in KOSI hadden gestopt, kon het avontuur dan eindelijk beginnen.”

 

Hoe zouden jullie het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven?

“Leerzaam en mooi, zo kun je het wel omschrijven. Wij genieten van elk moment dat wij als KOSI meemaken. Groot of klein, veel of weinig publiek. Van alle situaties worden wij enthousiast en maken wij er iets moois van.”

“Je komt op zoveel plekken en overal waar je komt is het anders. Dat is ook zo leuk aan dit vak. Daarnaast zien wij dieptepunten niet perse als dieptepunten. Moeilijke situaties of periodes beschouwen wij juist als een les. Hierdoor werken wij nog harder aan ons toekomstige doel.”

het begint steeds meer te lijken op een droom die werkelijkheid aan het worden is

“We zijn met RUGGED een samenwerking aangegaan, zij doen ons management. Het tekenen van het contract was voor ons wel echt een hoogtepunt. Samen met hen maken wij flinke stappen richting hele mooie dingen. Wij zijn hen hiervoor erg dankbaar!”


Voordat je verder leest…

Support This Is Our House

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


Mooiste gig ooit?

“Allereerst een shoutout naar alle promoters en clubs die ons een kans hebben gegeven. We zijn hier super dankbaar voor en hopen nog vele mooie shows te kunnen en mogen doen!”

“Afgelopen zomer was voor ons weer een hoogtepunt, daar hebben we o.a. SMÈRRIG Festival, Karnaval Festival, Castle of Love en Parkcity Live kennis mogen laten maken met KOSI. Hier hebben we echt zoveel van genoten. Parkcity Live was een droom voor ons. Deze gig is ons dan ook het meeste bijgebleven.”

“We zijn daar ooit met de jongens van RUGGED geweest en zeiden toen tegen elkaar: ‘Als wij dit ooit mogen doen, zou dat echt niet normaal zijn!’ Een jaar later werd dit werkelijkheid; een optreden voor een paar duizend man!”

 

Favoriete genre naast jullie eigen stijl?

“Eigenlijk luisteren wij beide buiten onze optredens naar van alles. Het ligt er op dat moment net aan waar we zin in hebben en hoe we ons op dat moment voelen. Dat kan letterlijk uiteenlopen van Django Wagner tot Chris Brown, haha…”

 

Groot festival of kleine club?

“Dit is zo een vraag die je bijna niet kan beantwoorden, dus zeggen we: beide! Eigenlijk om de volgende redenen: Op een festival is er een hele andere sfeer dan in bijvoorbeeld een club of cafe. Bij een festival denken wij aan een lekkere zonnige dag met alleen maar gezelligheid, vrienden en gekkigheid. Als we hier moeten optreden is het eigenlijk altijd een uur, kort maar krachtig.”

beide situaties hebben hun charmes en ook in beide velden kunnen we bewegen

“Een club of cafe is weer iets heel anders. Hier hangt meestal een knussere sfeer en je kunt sneller een andere sfeer creëren en daarin switchen. Vooral als je een all nighter draait, kan je de hele avond vormgeven en meer experimenteren.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie? 

“Dit zijn er wel meerdere maar voor nu hebben we onze keuze gemaakt op energieke en krachtige shows. Beide vinden wij Freddy Moreira, RUGGED en Johnny 500 & Massive MC toch wel echt inspiratiebronnen.”

“De energie die hun overbrengen op het publiek is enorm. De switch in stylen die zij maken om er op elk moment een compleet feest van te maken is zo mooi om te zien. Automatisch kijken wij hier erg veel na en kunnen hier dan ook zeker van leren, zowel als dj en mc.”

 

Hoe komen jullie de quarantaine door?

“Naast KOSI hebben wij beide een baan; Sigmar werkt in een sneaker winkel en zorgt dus altijd voor de freshe schoenen, Koert is automonteur en zorgt dus altijd voor goed vervoer, haha… Tijdens de quarantaine gaat dit gewoon door.”

“Natuurlijk hebben wij qua KOSI ook zeker niet stil gezeten. De afgelopen tijd zijn we super druk bezig met onze branding, het voorbereiden van nieuwe shows, verschillende mixtapes maken, het produceren van eigen muziek en nog zoveel meer.”

“Daarnaast hebben wij een wekelijkse Spotify playlist (KOSI Presents: The Afterparty) en een maandelijkse radioshow op Glow FM. KOSI zit nooit stil! Toch missen we in deze tijd onze optredens, bezoekers en natuurlijke onze fans.”

maar: Good Times Loading

 

Gaan jullie normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Eerlijk gezegd hebben we de tijd niet om naast onze optredens uit te gaan. Wij zijn bijna elk weekend twee a drie dagen op pad om op verschillende locaties een feestje te bouwen. We blijven na onze optredens wel altijd hangen, dus misschien kunnen we dat dan als een soort van uitgaan zien. We zijn altijd in voor een ‘pilske’.”

“Als er dan eens een moment komt dat we vrij zijn dan gaan we vaak met de boys van RUGGED op pad. Samen naar een boeking en good times met de broeders!”

 

Ultieme droom?

“Onze ultieme droom is vooral dat wij dit nog heel lang en met veel plezier mogen doen. We hopen dat dit avontuur ons samen ver gaat brengen en dat iedereen goede herinneringen heeft aan KOSI.”

“Buiten dat en niet te vergeten: dat we allemaal gezond blijven en continu plezier uit het leven halen!”

 


KOSI

Instagram

Facebook

Rock The House

Check hier de eerdere afleveringen in onze serie

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...