vrijdag, juni 18, 2021
HomeGenresHouseROCK THE HOUSE #96: Cas August

ROCK THE HOUSE #96: Cas August

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 96 van Rock The House: Cas August, een 25-jarige house-dj uit Tilburg. Hij trakteert ons op een experimentele set waarin veel verschillende stijlen elkaar versterken.

Naam: Cas Heeren aka Cas August
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 25
Residencies: Ik draaide pre-coronatijd (de afgelopen anderhalf jaar) met enige regelmaat in de Gin Fizz en Club Smederij
Genre: House + diverse subgenres (met name invloeden uit de UK laten mijn hart sneller kloppen)

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Dit is de muziek die ik thuis helemaal grijs heb gedraaid om de coronatijd door te komen. Het is geen alledaagse/typische house chart mix. Zelf zou ik het omschrijven als een experimentele set waarin veel verschillende nummers elkaar versterken zodat je op een andere manier uit je dak kan gaan. Het is wat anders dan de doorgaande 4×4’s. Het is een selectie van muziek die begon als Spotify-playlist en nu uit de hand is gelopen tot een set zonder overheersend genre.”

de mix is ontstaan uit een

Spotify-playlist

Locatie van set opname
- Advertisement -

Wat was je eerste officiële optreden?
“De allereerste keer dat ik voor publiek draaide was op 1 september 2016 in de Hall of Fame in Tilburg. Ik werd toen gebeld omdat er een DJ uitviel. Eindstand was dat ik daar samen met een vriend van me (Olivier) voor ongeveer 2 uurtjes heb staan draaien.”

“De eerste keer dat ik alleen draaide was op 22 januari in Amsterdam RAI tijdens de Modefabriek. Ik werd toentertijd gevraagd door Goldfished (een platform voor en door creatieveling uit Tilburg) om daar wat easy going “housey vibes” te draaien. In aanloop naar dat optreden is de naam Cas August ontstaan, die ik nu nog steeds gebruik.”


Voordat je verder leest…

This Is Our House bestaat 5 jaar. Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Steun ons daarom, zodat we mooie dingen voor je kunnen blijven maken: 5,- voor 5 jaar TIOH (meer mag natuurlijk ook!), we zouden het enorm waarderen. Check hier hoe dat kan.
Je kunt ons ook indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Lastig… Ik zou het zelf nog niet als een carrière omschrijven, hopelijk het begin ervan. Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold. Net zoals mijn eerste keren draaien kwam de vraag voornamelijk vanuit verschillende hoeken in mijn omgeving. Ik kreeg hierdoor de kans om op hele vette en nieuwe plekken te draaien en hierdoor ben ik het op een gegeven moment serieus gaan nemen.”

“Ik begon mijn draai te vinden en deze mogelijkheden motiveerde mij om een stapje verder te gaan. Helaas kwam corona om de hoek gluren en zoals velen waarschijnlijk kunnen beamen was (en is) dat zeker mijn dieptepunt. De eerste maanden was het echt afkicken en flink balen.”

“Nu focus ik me vooral op het maken van muziek mede omdat het draaien (los van af en toe een livestream) momenteel niet kan. Ondanks alles ben ik blij dat ik nu deze kans heb gekregen om te blijven doen wat ik het liefste doe, al was het voor nu in mijn eigen slaapkamer waar gedraaid werd.”

Foto door Harrie van de Pas

Mooiste gig ooit?
“Goede vraag. Het eerste wat in me op komt zijn de toiletten in Club NYX in Amsterdam. Daar heb ik een b2b gedraaid met Ruben (aka Eush) tijdens HERRiE MET GERRiE. Hoewel de gig in Arnhem op het feest Sauce samen met mijn bae Lars (aka Pyne <3) ook een plekje in mijn hart heeft veroverd. Dit is zeker een gedeelde eerste plek omdat in beide gevallen het hele publiek het echt naar zijn/haar zin had.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Hip-Hop of Rock, ligt echt aan het moment en waar ik zin in heb.”

Groot festival of kleine club?
“Een groot festival heb ik nog niet meegemaakt als dj dus dit kan ik niet beantwoorden. In de kleinere clubs geniet ik wel enorm van contact met het publiek als je ze, en zij jou, even een handje of high five kunnen geven. Als bezoeker prefereer ik in ieder geval een club. Dit heeft sneller een lekker duistere vibe.”

ik geniet enorm van contact met het publiek

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“De artiesten Floathing Points, Lone, Peverelist, Hodge, Bicep, Denis Sulta en uiteraard de enige echte DJ EZ qua hoe zij een set vorm geven en sommige van dat rijtje ook als live act is echt te bizar voor woorden in mijn optiek. De tracks waar ik altijd op heb gewacht zonder dat ik het wist zijn Floating Points – Bias (Mayfield Depot Mix) en Sleep D – Danza Mart.”

“Deze platen zijn beiden recente releases, maar voegen zoveel stylen die ik dope vind samen tot een geheel waardoor ik verwacht dat deze tracks nog lang belangrijk voor me zullen blijven.”

Foto door Marc-Joost Mulder

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?
“Lekker eten met mensen die belangrijk voor me zijn om vervolgens goed door te zakken onder het genot van koude pils of een lekker wijntje. Daarnaast werken en in de tijd die overbleef kleding of muziek maken. Deze quarantaine is prima te vertoeven zo, op het missen van de feestjes na.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?
“Wanneer ik uitga, ga ik het liefste naar Club Smederij, Gin Fizz, The Cat’s Back of Café Bakker in mijn thuisstad Tilburg. Het ligt er maar net aan wat we afspreken, maar dat blijven toch wel bij uitstek mijn favoriete spots om een drankje te doen of om een dansje te wagen.”

Ultieme droom?
“Dit klinkt super cliché, maar dat ik dit nog lang mag en kan doen. Het geeft me veel energie om met muziek bezig te zijn en ik kan er ook nog eens heel fijn mijn ei in kwijt.”


Cas August

Instagram
Facebook
Soundcloud

Rock The House

Check hier de eerdere afleveringen in onze serie

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...