donderdag, maart 4, 2021
Home Music House Rock The House #50: mix + interview DJ Riley

Rock The House #50: mix + interview DJ Riley

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 50, de jongste artiest die we tot nu toe hebben gehad: DJ Riley.

Naam: Riley Miseré
Woonplaats: Kerkrade
Leeftijd: 13
Genre: Deephouse, techhouse, techno

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Na het afsluiten van het festivalseizoen op Voodoo Village in België wilde ik dat heerlijke gevoel behouden. Dat is prima gelukt met deze mix.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Na optredens tijdens een bruiloft, wat verjaardagsfeesten en een aantal Ibiza-markten, stond ik in oktober 2015 op mijn eerste feest. Dat was MIRAGE in Valkenburg aan de Geul, op 11-jarige leeftijd. Uniek! Uiteraard bleef het niet bij één keer draaien op dit concept.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Mijn carrière gaat als een trein. Sinds 2016 sta ik zo’n 60 keer per jaar te draaien. Van een personeelsfeest in Château Neercanne, Ibiza Xperience in Eindhoven, themafeesten in diverse kleine clubs, preparty van Castle of Love tot het ParkCity Live festival in Heerlen. In 2017 gaat dit heerlijk door, alleen worden de feesten waar ik mag draaien groter.”

“Deze zomer heb ik, nadat ik met vlag en wimpel slaagde met mijn auditie-optreden tijdens de Solar Preparty in de Muziekgieterij in Maastricht, me kunnen bewijzen op verschillende toffe festivals. Denk aan Dancetour, Mandala Festival, Op Dreef Festival, Intensss Outdoor en Voodoo Village. Het Solar Weekend was een écht toppunt. Beide keren dat ik daar draaide had ik gewoon een volle dansvloer. Zelfs op zaterdag, toen ik als tweede moest draaien vroeg in de middag. Giel Beelen kwam mij op zondag interviewen en hij kondigde daarna ook aan. Het interview werd uitgezonden op televisie bij BNN Goes Solar. Zo vet!”


Volg TIOH op Facebook


“Muziek kent geen leeftijd en met veel geduld en hard werken zullen er steeds nieuwe uitdagingen op mijn pad komen. Zonder de support en medewerking van mijn ouders was dit allemaal niet mogelijk. Kansen die ik krijg, grijp ik met beide handen aan en laat ik niet los. Zo ben ik ook opgenomen in het team van Funky Town Music. Met hen mocht ik mee naar verschillende festivals.”

Mooiste gig ooit?
“Solar Weekend Festival in 2017.”

Favoriete genre naast je eigen stijlen?
“Ik hou het meest van deephouse, techhouse en techno. Daar kan ik altijd mijn gevoel in kwijt. Met andere stijlen heb ik dat eerlijk gezegd niet.”

Groot festival of kleine club?
“Beiden hebben hun charme natuurlijk. Maar als ik dan echt moet kiezen, ga ik voor het hippieleven van een festival. Heerlijk buiten genieten van blije mensen in een mooie omgeving.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Vanaf mijn start als dj in 2008 speelt Job Smeltzer (La Fuente) een belangrijke rol in mijn leven. Hij is mijn held door zijn manier van doen. Hij is uniek in zijn kledingstijl, altijd vrolijk en hij neemt altijd tijd voor zijn fans. Zo hoort een dj te zijn voor mij.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“Als de mooiste droom die werkelijkheid wordt, want dj’en is gewoon de mooiste hobby die er is. Zaterdag 21 oktober stond ik in de Melkweg op ADE in de finale van Dancetour 2017 en ik won. Bizar maar waar! Het festivalseizoen is over, dus het wordt rustiger qua optredens. Zo kan ik mijn focus meer op produceren richten. Verder heb ik mijn dj-set sinds kort uitgebreid met twee vinylspelers. Ik wil net zo kunnen draaien met vinylspelers als met CDJ’s en gelukkig gaat me dat goed af. Het gevoel van vinyl is gewoon heerlijk!”

Ultieme droom?
“Mijn doel is om een geliefde, chille en vooral unieke dj & producer te worden die over de hele wereld zoveel mogelijk mensen blij gaat maken met mijn muziek.”

DJ Riley

Facebook
YouTube
Twitter

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...