donderdag, december 7, 2023

Rock The House: Ferreck Dawn (podcast #1)

-

Home » Genres » House » Rock The House: Ferreck Dawn (podcast #1)

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. In de eerste aflevering: Ferreck Dawn uit Veldhoven. Hij brak vorig jaar door bij het grote publiek met zijn clubhit 'Love Too Deep' en zijn optredens in het voorprogramma van Kylie Minogue en tekende ondertussen bij Spinnin' Records.
Naam: Freek Coppens
Woonplaats: Amsterdam (opgegroeid in Veldhoven)
Leeftijd: 30
Label: Spinnin records
Genre: Deephouse/techhouse

Rock The House #1: podcast Ferreck Dawn by Our House on Mixcloud

Hoe zou je je mix zelf inleiden?
“Ik ben in mei begonnen met maandelijkse ‘From Deep Till Dawn’-mixen. Elke maand verschijnt er een nieuwe deephouse-/techhouse mix online. Ik probeer een beetje te variëren, om aan te tonen dat ik me in een bepaald spectrum van deep- en techhouse wil bewegen. Deze laatste mix is een goede combi, waarbij de vorige meer techy-georiënteerd was en de eerste veel meer op deephouse.”

Wat was je eerste officiële optreden?
“Dat was met een vriend in Limburg, in een motorclub-clubhuis. Een redelijk angstaanjagende ervaring als je net 17 bent maar uiteindelijk was het heel gezellig en was iedereen heel vriendelijk. We draaide in die tijd veelal Belgische houseclassics en dat ging erin als gesneden koek gelukkig. Mijn eerste officiële ‘boeking’ was geloof ik in de Ambiani in Bladel op een feest georganiseerd door een goede vriend van me, Daan Slaats (actief als dj Daniel June). Ik had mijn eerste set draaitafels van hem overgekocht en hij had me geleerd hoe ik platen gelijk moest zetten. Hierna hadden we nog geregeld contact en zo heb ik mijn eerste boeking binnengesleept.”

Mooiste gig ooit?
“Ik heb er een aantal die echt zijn blijven hangen. Mijn 30e verjaardag, afgelopen maart in de Oude Rechtbank in Eindhoven, was geweldig. 5 uur lang samen met mijn beste vrienden voor een volle zaal draaien is het leukste wat er is. Een maandje geleden stond ik op een rooftop party op de 56e verdieping in Jakarta, dat was heel indrukwekkend qua setting. Daarnaast was optreden voor 20.000 man in de O2 Arena in London als voorprogramma van Kylie Minogue ook een bijzondere ervaring.”

Natuurlijk is het super om voor een grote menigte te spelen maar ik vind de clubsetting gaver

“Maar mijn allermooiste boeking was een spontane. We gingen een aantal jaar geleden met een groep van ongeveer 80 man naar Nature One in Duitsland. We bezochten dat feest al jaren en elk jaar werd onze eigen tent op de camping groter. In 2008 hadden we een grotere tent staan dan die voor de officiële camping-party van de organisatie en na een hoop gedoe mochten we uiteindelijk blijven staan als we de juiste veiligheidsmaatregelen troffen. Op de donderdag avond hielden we altijd onze campingparty. Ik zou samen met wat vrienden een half uur classics draaien. Uiteindelijk kwam de act erna niet opdagen en zo zijn we 2 uur doorgegaan met alleen maar dikke houseclassics in een supervolle tent met een magische sfeer. Juist de spontaniteit van het geheel en de geweldige energie, zowel in als voor de dj-booth, maken die gig onvergetelijk.”

Ferreck Dawn
Ferreck Dawn

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Ik draai het niet vaak zelf maar ik ben een technoliefhebber, variërend van de minimal van een aantal jaar geleden tot aan schranz-muziek.
Ik houd ook echt van R&B en soul, ik ben groot fan van artiesten als The Weeknd, D’Angelo en Otis Redding. Maar ook hedendaagse popzangers als Ed Sheeran en Justin Timberlake vind ik geweldig.”

Groot festival of kleine club?
“Kleine club. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk is het super om voor een grote menigte te spelen maar ik vind de clubsetting persoonlijk gaver. Zo vind ik Egg in London echt geweldig om te mogen draaien. Lekkere underground vibe en mensen die er vol voor gaan.”

Draaien in binnen- of buitenland?
“Ik vind het allebei heel leuk, maar ik moet zeggen dat mijn ervaring in het buitenland is dat mensen veel enthousiaster reageren. In Nederland hebben we alles al gezien en zijn we super nuchter. In het buitenland is dat minder wat geregeld leidt tot mensen die veel uitzinniger op de dansvloer staan.”

Ultieme droom?
“Ik zou het geweldig vinden om ooit zoiets neer te zetten als Richie Hawtin, Luciano of Sven Väth. Dat wil zeggen: een supersterk label met clubavonden die verbonden zijn aan het label en een groep bevriende dj’s die dezelfde soort muziek draaien waarmee je de wereld over gaat.”

Website Ferreck Dawn

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De top 3 EDM releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Iraans duo Vessbroz jaagt droom na in Brabantse polder

Moeten vertrekken uit een land waar dance-muziek streng verboden is om vervolgens na een wereldreis in de Brabantse polder...