zaterdag, oktober 23, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #53: mix + interview PRDX

Rock The House #53: mix + interview PRDX

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 53: PRDX, het hardstyle-duo uit Hilvarenbeek. 

Naam: Fer van Rijswijk & Sander Pouwelse
Woonplaats: Hilvarenbeek
Leeftijd: 32
Genre: hardstyle

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?
“Deze mix geeft een goed beeld van hoe wij naar hardstyle kijken en wat we zelf heerlijke muziek vinden. Euforische hardstyle met een stevige kick. We starten de mix met onze onlangs online geplaatste bootleg van Kygo – Stargazing. Die heeft een echt zomers gevoel. Happy feelings en blije gezichten, daar doen we het voor en dat is waar we zelf ook blij van worden. Deze set geeft duidelijk weer wat je van PRDX kunt verwachten. Van onze sets en van muziek die snel zal volgen.”

- Advertisement -

PRDX

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?
“
Voor we onder de naam PRDX draaiden, waren we al wat jaartjes bezig. Maar ons eerste optreden als PRDX was in maart 2012, alweer bijna 6 jaar geleden. Dit was tijdens The Bash in Dynamo in Eindhoven. We stonden vrij voeg op de avond samen met Dweazle. Het was een hardcore-feest en de dj na ons was wat aan de late kant. Om het publiek toch wat meer bpm’s te geven, eindigden we onze set op 165 a 170 bpm.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“In de loop der jaren hebben we heel wat optredens mogen doen. Van radio-optredens in Duitsland tot de mainstage op Intents Festival. We staan bekend om energieke sets waarin snel wordt doorgemixt. Vaak voelen we goed aan wat het publiek wil horen. Dat combineren we met onze eigen stijl. Overal waar we komen proberen we er een feest van maken en hebben we plezier in wat we doen. Het plezier overbrengen op het publiek is het mooiste wat er is.”

Mooiste gig ooit?
“Onze hoogtepunten liggen dan toch wel op de grote podia. De vetste twee in dat rijtje zijn het openen van de mainstage van Intents Festival, samen met Galactixx in 2015. Het stroomde al snel vol en het publiek had er echt zin in. Het was ook nog eens lekker weer en we stonden vol in de zon. Dat was het echte festivalgevoel.”

PRDX

“De tweede die we zeker willen benoemen is Dollen Dinsdag in 2015. Dit is in Hilvarenbeek waar we allebei vandaan komen. Er was dus veel ‘thuispubliek’. En ondanks dat het midden in de winter was, stonden we samen met zo’n 5000 man los te gaan. Beide momenten vergeten we nooit meer.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?
“Freestyle en af een toe het wat rauwere werk. Dit kom je ook nog wel eens in onze sets tegen. Wat je niet tegenkomt in onze setjes, maar waar we ‘tijdens kantooruren’ wel eens naar luisteren varieert van EDM tot trap en hiphop.”

Groot festival of kleine club?
“Je kunt die twee eigenlijk niet met elkaar vergelijken. In een kleine club heb je veel meer interactie met het publiek en daar kun je dus beter op inspelen. Een groot festival is een hele andere beleving. Vooral als je op de mainstage draait met een paar duizend mensen voor je neus en als er grote namen in de line-up staan. Als kleine artiest sta je dan toch meer in dienst van de line-up en ben je wat beperkter in de platenkeuze.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?
“Als we naar onze all time heroes kijken komen we toch uit bij de bekende namen als Headhunterz, Wildstylez, Project One en Brennan Heart. De platen die deze mannen 10 jaar terug uitbrachten zijn zelfs nu nog van een zeer hoog niveau. Je voelt de emotie in de platen en dat maakt het uniek. Hierdoor is de liefde voor hardstyle eigenlijk ontstaan.”

“Vandaag de dag kijken we erg op naar acts als Audiotricz, Bass Modulators en Galactixx. Euforische melodieën en stevige beats. Platen waar je vrolijk van wordt en uren naar kunt luisteren.”

PRDX

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?
“We hebben de afgelopen maand onze eerste bootleg online gereleased. Die gaan we op korte termijn gratis weggeven. Naast deze bootleg is het de bedoeling dat er vanaf begin volgend jaar nieuwe releases gaan komen en willen we extra gas gaan geven met optredens. De losse boekingen stromen weer binnen en carnaval staat al bijna vol gepland. Verder worden de eerste festivalgigs al in onze agenda geplaatst. Kort samengevat moet 2018 een geweldig jaar voor ons gaan worden. Hoe het zich verder ontwikkelt, zal de toekomst moeten uitwijzen.”


Volg TIOH op Facebook


Ultieme droom?
“Ultieme dromen zijn natuurlijk grote events als Defqon.1 en Qlimax. Maar wat voor ons helemaal gaaf zou zijn is een boeking in het buitenland waar we voor ingevlogen worden. Waar het publiek speciaal voor onze muziek komt.”

Tracklist:

01. Kygo – Stargazing ft. Justin Jesso (PRDX bootleg)
02. Aztech & Emphasis – Million Miles
03. Keltek – Down To Earth
04. Da Tweekaz – Komon
05. Energyzed & Demi Kanon – Illuminated
06. Noisecontrollers – Whose Plan Is It?
07. Toneshifterz – Shadows
08. Dj Isaac & Sound Rush – Find Me
09. Orphan – Higher
10. Sephyx – Monster
11. Rebourne – Free
12. Devin Wild & JNXD – Back Home
13. Galactixx – Out of the Dark
14. Emphasis – Light It Up
15. Audiotricz & Demi Kanon – Fallen Horizon
16. Zatox – For Ever
17. Code Black & Wasted Penguinz – End Like This
18. Armin Van Buuren vs. Vini Vici feat. Hilight Tribe – Great Spirit (Wildstylez remix)
19. Wildstylez & Hard Driver – Get Wild Go Hard

PRDX

Facebook
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Alles over ADE 2021

Klik hier en blijf op de hoogte

Gerelateerd

Rock The House #124: Embankment

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #123: Christian Jager

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...