donderdag, september 22, 2022

Rock The House #47: interview + mix Raiden

-

Home » Algemeen » Rock The House #47: interview + mix Raiden

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 47: Raiden. Na haar eerste boeking in 2014 op Dream Village, bracht de muziek haar onder meer naar Australië.

Naam: Shareena Jacobs
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 33
Genre: hardstyle/raw hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
”Ik draai altijd waar ik zelf het hardst op los zou gaan. Dus wat ik op dit moment toffe tracks vind. Daarom zijn mijn setjes behoorlijk energiek. Daarnaast vind ik het tof om te laten horen hoe veelzijdig raw hardstyle kan zijn.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
”Dat was in 2014 op Dream Village op de Members Of Hardstyle stage.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
”Hartstikke goed. Ik ben rustig aan begonnen met draaien waardoor ik naamsbekendheid heb gekregen op zowel grote als kleinere feesten en festivals. Er heeft altijd een stijgende lijn in gezeten, met als hoogtepunt dat ik vorig jaar in Australië mocht draaien. Ook tekende ik bij Fast Forward Bookings. Dit jaar sta ik met een collab op het album van E-Force. Dus ja, ik ben heel erg blij met hoe alles verloopt op dit moment.”


Volg TIOH op Facebook


Mooiste gig ooit?
”Masif in Sydney en Family Night Club in Brisbane. De minitour door Australië zal ik nooit vergeten. Wat een ervaring en wat een toffe mensen.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
”Ik luister heel veel. Van pop tot metal, maar ook hip-hop/r&b en edm. Ik kan overal wel naar luisteren en dat vind ik ook echt vet. Vroeger was ik een skatertje en luisterde ik veel naar Limp Bizkit, Linkin Park, Rammstein, Red Hot Chili Peppers en The Prodigy. Noem het maar op, ik kocht er alles van. Maar bijna ieder meisje heeft ook haar boyband periode wel gehad. Bij mij thuis liggen er dus ook albums van the Backstreet Boys, *NSYNC en Westlife in de kast.”

Groot festival of kleine club?
”De sfeer op een groot festival heb je niet in een kleine club. Mensen zijn over het algemeen toch wel in een lichtelijke staat van euforie. Mooi weer, lekker drankje en een fijne sfeer. In een club is het meestal vol gas, lekker rammen. Ook heel leuk, want je hebt meer contact met het publiek. Dus ja, ik zeg beiden.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
”Onder anderen B-Front, Deetox en Sub Zero Project. De muziek van B-Front zorgt voor kippenvel. Veel gevoel, emotie en kwaliteit. Het creëren van zo’n unieke sound, daar droomt iedere dj/producer wel van. Deetox, omdat ze er hard voor werkt. Het inspireert mij hoe zij ervoor vecht in een mannenwereld. Sub Zero Project voor hun lef om met nieuwe dingen te komen. Ze zijn verfrissend voor de scene. Hun muziek heeft nu al best veel teweeg gebracht binnen de hardstyle. Dat vind ik zo mooi om te zien.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
”Ik heb een aantal leuke boekingen staan zoals Dream Village en Ground Zero. Daarnaast komen er nieuwe tracks aan, waaronder een track die te horen is in deze mix.”

Ultieme droom?
”Mensen bereiken met je muziek en dan ooit op Qlimax mogen draaien. Oeps, zijn dat twee dromen? Qlimax was vroeger wel iets waar je mocht staan als je heel veel bereikt had. Ik hou die droom gewoon aan. Het allerbelangrijkste blijft toch dat je met muziek mensen kunt raken. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het gevoel wat muziek met je kan doen, pakt geen mens meer van je af.”

Tracklist:

1. DJ Isaac – Burn (Sub Zero Project remix)
2. Digital Punk & Myst – Destined to Shine
3. E-Force & Raiden – Beware
4. Bass Chaserz ft Diesel – The Only Way Is Up
5. Marco V – Godd (Adaro remix)
6. Endymion – Rise As Wolves
7. Artifact – 88
8. Raiden – TBA
9. X-Pander – Make It Pop
10. Warface – FTP (E-Force remix)
11. Hard Attakk – Threat
12. Killshot – Who’s The Boss

Raiden

Facebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #127: Gigi La Cruz

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...