maandag, maart 8, 2021
Home Music Rock The House #46: mix + interview The Qonvicted

Rock The House #46: mix + interview The Qonvicted

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 46: The Qonvicted. Luuk van der Schoot uit Oss stond twee jaar geleden voor het eerst op het podium. Binnenkort wordt zijn eerste collab met Endymion uitgebracht. 

Naam: Luuk van der Schoot
Woonplaats: Oss
Leeftijd: 23
Genre: hardstyle

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“In de mix hoor je verschillende soorten hardstyle. Het laat je horen hoe duister, energiek en melodieus hardstyle kan zijn. Er zitten tracks in waar ik veel inspiratie uit haal. Een van deze tracks is ‘Before You Go’ van MYST. Naar mijn mening vat deze track perfect samen wat hardstyle voor mij als fan en artiest betekent.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Dat was in 2015 in de Ambianz in Zeeland. Het feest werd voor een van de eerste keren georganiseerd. Een vriend van me, Gijs van het dj-duo Revelators, trad hier op. Hij nodigde me uit om een setje te draaien. Zo heb ik mijn entree in de scene gemaakt. Die avond zal ik niet snel vergeten.”


Volg TIOH op Facebook


Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Ik kon mijn oren niet geloven toen ik te horen kreeg dat ik de Dancefair producercontest van Endymion (Nightbreed Records) had gewonnen. Mijn track ‘Subbass’ werd verkozen tot winnaar. Dit betekent dat ik deze track verder ga uitwerken tot een collab met Endymion. Als ‘ie af is, wordt de plaat uitgebracht op Nightbreed Records. Natuurlijk zijn alle optredens ook hoogtepunten geweest voor mij. Het is gewoon geweldig om je eigen muziek te kunnen laten horen aan het publiek.”

Mooiste gig ooit?
“Dat was Raw Indoor. Er was net eigen merchandise uitgekomen en voor Raw Indoor had ik een dikke set voorbereid met Revelators. De sfeer was de hele avond top. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het anthem. Dit was de eerste keer dat ik een van mijn eigen tracks live voor een publiek mocht draaien. Kortom, mega vet!”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Als kind luisterde ik weleens naar rockmuziek. Na mijn eerste hardstylefeestje in 2011 moest die voorkeur plaatsmaken voor hardstyle. Tegenwoordig luister ik naast hardstyle graag naar verschillende EDM-stijlen. Ook begin ik steeds meer naar rap/hiphop te luisteren. Hier haalde ik dan ook de inspiratie uit voor de track ‘Subbass’.”

Groot festival of kleine club?
“Dan kies ik voor een groot festival. De hele sfeer op zo’n festival trekt vooral mijn aandacht. Lekker zonnetje, biertjes en vrolijke mensen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
Phuture Noize en MYST zijn mijn grootste inspiratiebronnen op dit moment. In mijn ogen maken zij pareltjes. De nummers van deze artiesten bevatten sfeervolle melodieën en vernieuwende kicks. In mijn ogen heeft de scene daar behoefte aan. Hardstyle is namelijk flink aan het veranderen. Deze artiesten laten met hun tracks duidelijk zien wat hardstyle is.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“De komende tijd zit ik veel in de studio. Ik bereid me voor op de samenwerking met Endymion. Daarnaast komen er nog wat vette collabs aan met onder anderen Bestia & Calybr. Nu ik steeds meer mijn eigen sound begin te vinden, voel ik de drang om alles te laten zien wat ik in huis heb.”

Ultieme droom?
“Dit klinkt misschien politiek correct, maar mijn droom is niet zozeer om beroemd te worden. Het liefste wil ik gewoon muziek kunnen maken. Als dit mijn werk kan worden, is dat mijn ultieme droom.”

Tracklist: 

  1. Digital Punk & Chris One – The Virus Spreads (Chris One remix)
  2. D-Sturb – Ancient
  3. Devin Wild – Remorse
  4. Atmozfears & Audiotricz – Handz Up
  5. Hard Driver & Radical Redemption – Reloaded
  6. RVAGE – About to End This
  7. MYST – Before You Go
  8. D-Sturb – Marked For Death
  9. The Qonvicted – Subbass
  10. Apexx – AK47

The Qonvicted

Facebook
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Back To Live, terug op de dansvloer: ‘Alsof je weer voor het eerst verliefd wordt’

Voor het eerst sinds een jaar weer dansen, legaal en zonder afstand of mondkapje. Voor 1300 uitverkorenen werd het...

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het...