dinsdag, november 24, 2020
Home Music Rock The House #39: mix + interview Thera

Rock The House #39: mix + interview Thera

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 39: Thera, de alias voor Pieter Heijnen uit het Limburgse Beringe. Hij is sinds 2008 het gezicht van Theracords, een van de bekendere hardstyle-labels. 

Naam: Pieter Heijnen
Leeftijd: 38
Woonplaats: Beringe
Label: Theracords en Theracords Classics
Genre: Hardstyle


Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Het tofste van een online guestmix is dat je kunt laten zien hoe veelzijdig hardstyle kan zijn. Dat heb ik dus ook geprobeerd in deze mix.”

- Advertisement -

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Dan moeten we heel ver terug! Volgens mij was dat in 2001 in Baarlo, een dorp bij mij in de buurt.”

Thera

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Hoe lang heb je? Het is een grote, lange rollercoaster die wat mij betreft ook nog lang niet is afgelopen. Ik heb veel geweldige dromen al verwezenlijkt met twee albums, hostings op verschillende feesten en het draaien in bizar veel verschillende landen. Maar de drang om vooral nog veel meer muziek te maken en te delen met mensen is nog steeds heel erg aanwezig. Dat hoop ik nog jarenlang te kunnen doen.”

Mooiste gig ooit?
“Deze vraag is serieus onmogelijk om te beantwoorden. Als ik er één uitkies, doet dat afbreuk aan al die andere optredens. Eigenlijk heeft elke gig wel iets moois. Het maakt niet uit of je de ene keer voor 10 man staat en de andere keer voor 10.000. Als ik er dan tóch een moet kiezen, ga ik voor Loudness in april 2011. Daar sloot ik als relatief onbekende artiest de mainstage af. Het publiek was positief verrast door mijn set.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Ik denk zelf eigenlijk niet zo in genres, dus ik vind mezelf vooral een muziekliefhebber.”

Groot festival of kleine club?
“De intiemere sfeer en directere interactie met het publiek laat me toch kiezen voor de kleine club.”

Thera

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Dat zijn er extreem veel. Denk aan Hans Zimmer, The Prodigy, Muse, Coldplay, Cosmic Gate, Radiohead, Armin van Buuren, OneRepublic en Dj Scot Project.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“Mijn agenda is redelijk gevuld voor maart en april. Daar tussenin ben ik extreem druk met nieuw materiaal. Vooral in ons nieuwe concept The Opposition heb ik heel erg veel zin! Daarover gauw meer informatie.”

Ultieme droom?
“Een Theracords World Tour met onze artiesten.”

Thera

Facebook
Twitter
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...