Rock The House #122: Rayvolt

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #122: Rayvolt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 122 van Rock The House: Rayvolt.

Naam: Rayvolt
Residency: Start The Revolt Mixtapes
Label: Rapture Records
Genre: Frenchcore

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Melodieus, hard en drive. Dat zijn de kernelementen die ik probeer samen te vatten in mijn muziek en sets. Dit doe ik door af te wisselen van ruige platen en anticlimaxen met meer melodieuzere tracks. Zo probeer ik op te bouwen naar een grootst einde.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Een officieel optreden is er nog niet geweest. Hopelijk kan deze snel plaats gaan vinden, want veel nieuwe muziek komt er zeker aan en dit mag gehoord worden op de podia!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Heel goed! Als je kijkt naar dat er nog nooit een officieel optreden is geweest en de muziek zo goed ontvangen wordt, kan ik alleen heel erg blij zijn met de support van de fans. Hierbij wil ik dan ook alle fans bedanken voor jullie support en ik hoop jullie zo snel mogelijk te zien op één van de feesten in de toekomst.”

Wat is de mooiste gig ooit waar je hebt gedraaid?

Dit moet ik nog meemaken. Hopelijk snel!”

RAYVOLT-2

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Van alles. Van de Top 40 tot aan klassiek en alles daaromheen of ertussen. Zolang er maar een goede sfeer in de muziek zit en alles in mooie balans is, vind ik het vet.”

Groot festival of kleine club?

“Beide heeft z’n charmes. Een groot festival is uniek door haar capaciteit en het feesten in de buitenlucht. Een kleine club daarentegen is vet omdat je dan meer interactie hebt met het publiek.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Zoals ik al eerder aangaf, luister ik naar heel veel verschillende genres. Daarom is er ook niet specifiek één artiest of één track die mij heeft gevormd of geïnspireerd tot wat ik nu maak. Ik laat mij inspireren door van alles om mij heen en ik probeer daarin mijn eigen weg te gaan.

Daarnaast volg ik zeker alle ontwikkelingen in de scene en geef hier mijn eigen draai aan zodat het ‘eigen’ klinkt. Zo vind ik de muziek van de artiesten op Rapture Records zoals Re-Style, Vertex, Runeforce en etc. ook allemaal erg vet en ik support dit zeker!”

RAYVOLT-3

Hoe kom/kwam je de quarantaine door? 

“Muziek maken, experimenteren met nieuwe sounds en livesets. Simpelweg de Revolt Alliance opbouwen.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Ja, hoewel op het moment niet natuurlijk. Maar normaal gesproken ben ik op veel festivals te vinden met vrienden en dan ga ik helemaal op in de muziek.”

Ultieme droom?

“Dat mijn muziek wereldwijd wordt geluisterd en dat ik hiermee mensen bij elkaar kan brengen. Ook het creëren van de Revolt Alliance.”

Meer Rayvolt?

Website

Instagram

YouTube

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...