maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #123: Christian Jager

Rock The House #123: Christian Jager

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 123 van Rock The House: Christian Jager.

Naam: Christian Jager
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 27
Genre: peak time techno & hard techno

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix die ik voor This Is Our House heb gemaakt, is iets rustiger dan wat ik normaal doe. Hij bouwt geleidelijk op maar uiteindelijk beukt hij wel lekker. De mix is ideaal voor een pre-party. Het heeft voor mij een goede afwisseling tussen melodieuze, acid en hardere gedeeltes. Ik ben erg trots op het resultaat.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was op het terras van Club Smederij in de zomer van 2020. Ik was behoorlijk zenuwachtig. Het was wel gelijk een apart optreden. De booth stond namelijk bovenop een zee-container en daardoor had ik weinig contact met het publiek. Nu was het ook nog zo dat het heel erg warm was waardoor er parasols over het publiek gezet stonden. Daardoor zag ik helemaal niemand meer. Of het uiteindelijk in mijn voordeel is geweest? Misschien; ik kwam wel helemaal in mijn element.”

Christian Jager II

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

- Advertisement -

“Omdat ik tijdens corona pas ben gaan draaien, heb ik nog niet op veel evenementen kunnen draaien. Mijn focus lag vooral op bekendheid creëren via social media. Het is wel mijn droom om hier geld mee te verdienen. Dus ik hoop dat, nu de clubs weer langzaamaan opengaan, de boekingen ook beginnen te komen. 

Verder heb ik vooral thuis setjes opgenomen en heb ik op twee locaties livesets opgenomen die terug te zien zijn op mijn YouTube pagina. 

Een hoogtepunt van deze zomer is wel dat ik uitgenodigd werd om te draaien op een privéfeest aan de rand van een weiland met ondergaande zon.”

Wat is de mooiste gig ooit waar je hebt gedraaid?

Voor nu is iedere gig die ik krijg er een voor in de boeken. Maar als ik er een moet noemen, is het wel het privéfeest.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Vroeger luisterde ik vooral metal, rock en metalcore. Misschien komt daar ook mijn interesse voor hardere techno vandaan. Voor mij geldt: ‘hoe harder, hoe beter’. Daarnaast luister ik nu nog veel drum ’n bass en hip-hop.”

Christian Jager I

Groot festival of kleine club?

“Kleine club! Grote festivals kunnen zo overweldigend zijn. Geef mij maar een kleinere club voor de intiemere sfeer. Dan weet je dat iedereen voor hetzelfde komt. Een avond uit, opgaan in de muziek en genieten van elkaar.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Amelie Lens, Charlotte de Witte, Nico Moreno, Alignment en A*S*Y*S. Amelie Lens’ set voor Cercle bij het Atomium is toch wel een van mijn favorieten!”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door? 

“Door de quarantaineperiode heb ik mij goed kunnen focussen op mijn studie Communicatie. Dat merk ik wel aan mijn cijferlijst. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd om mijn dj-skills te verbeteren. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Christian Jager III

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Voor corona was ik ieder weekend te vinden bij Club Smederij. Nu alles weer opengaat, ben ik wel van plan om ook in andere steden de clubs meer op te zoeken. We hebben er in Nederland en België immers genoeg. In een kroeg zul je mij niet zo snel meer vinden.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is om een goed belegde boterham te verdienen met dj’en en door het vak ook veel van de wereld te zien. Binnenkort start ik ook met producen. Hoe gaaf zou het zijn als ik uiteindelijk een b2b kan doen met Amelie Lens?”

Meer Christian Jager?

Facebook

Instagram

YouTube

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...