Rock The House #124: Embankment

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #124: Embankment

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 124 van Rock The House: Embankment.

Naam: Joshua van Gompel & Siem Jansen
Woonplaats: Eindhoven & Zevenbergen
Leeftijd: 23 & 22
Genre: deep house, minimal house & disco

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“We vonden het tof om een mix te maken die overal gedraaid kan worden. In de ochtend, tijdens het sporten, op werk of keihard in de auto! Er zitten een aantal nog niet uitgebrachte platen van ons in de mix waar we erg trots op zijn. Welke dat zijn kunnen we nu nog niet zeggen maar ze komen er zeer snel aan! De mix zouden wij omschrijven als melodieus, toegankelijk en energiek.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Aan het eind van 2020 hebben we voor het eerst met zijn twee back to back gedraaid onder onze eigen aliassen. Daarna hebben we onze krachten gebundeld en zijn we een duo geworden. Als we de radioshows niet meetellen dan hebben we ons eerste officiële optreden afgelopen zomer gehad tijdens Ploegendienst bij PIER15.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Tot nu toe gaat het best wel steady. Onze eerste release (Dilemma EP) is goed ontvangen en sindsdien zijn we meer onze eigen sound gaan ontwikkelen. De highlights zijn voor ons toch wel Ploegendienst en De Oude Rechtbank. Binnenkort komen we met een nieuwe EP!”

Embankment III

Mooiste gig ooit?

Joshua: “In het verleden heb ik een aantal toffe boekingen gehad, maar de gig die er voor mij toch echt uit springt is Purple Festival 2017. Dit was mijn eerste optreden op een festival en ik was behoorlijk zenuwachtig. Ondanks de zenuwen toch een vet optreden neergezet voor ca. 600 man en heb daar veel ervaring uit opgedaan.” 

Siem: “Zelf ben ik nog erg nieuw in de scene, en een grote gig heb ik nog niet mogen ervaren. Als ik mijn mooiste gig tot nu toe mag noemen is dat dan toch de gig voor Ploegendienst. Het was supertof om te draaien op mijn favoriete festival!”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

Joshua: “Ik luister zelf naar eigenlijk van alles en nog wat. Het verschilt echt per dag. Om mijn muziekpalet uit te breiden, ben ik eerder dit jaar voor 100 dagen lang elke dag 1 onbekend album gaan luisteren om zo nieuwe artiesten en genres te ontdekken.”

Siem: “Zelf ben ik een groot fan van deep (progressive) house. Artiesten als Ben Böhmer, Tinlicker, Stephan Bodzin en CamelPhat staan dan ook bovenaan mijn lijst. Ik sta open voor vrijwel elk genre en ben constant op zoek naar nieuwe inspiraties voor onze eigen muziek. Zelf produceer ik naast minimal house ook deep house en lo-fi beats.”

Groot festival of kleine club?

Joshua: “Pfoe, goeie vraag! Ik denk dat ik toch voor kleine club ga. In een kleine club moet je wel vlammen om de mensen geïnteresseerd te houden en wanneer dat lukt dan krijg je deze energie van het publiek driedubbel terug en dat is onbetaalbaar.”

Siem: “Zeker een kleine club. De intimiteit die een club biedt is niet te vergelijken met een groot festival. Begrijp me niet verkeerd, een groot festival is heel tof, maar lekker vol gas in de club heeft toch mijn voorkeur.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

Joshua: “Skrillex, Deadmau5 en Daft Punk zijn de reden dat ik vroeger naar elektronische muziek ben gaan luisteren. Mijn hedendaagse inspiratiebronnen zijn Sidney Charles, Denis Sulta, Chris Stussy, ANOTR en Luuk van Dijk. De set van Denis Sulta bij AVA festival voor Boiler Room is voor mij het punt geweest om disco tracks te implementeren in mijn sets.”

Siem: “Binnen de minimal house scene zijn mijn grootste inspiraties DJOKO, Chris Stussy, Toman en M-High. Kijkende naar het gehele spectrum van elektronische muziek zijn Ben Böhmer, Tinlicker en Lane 8 wel mijn grootste inspiratiebronnen. Ik hou van emotie, dance en ambience in mijn tracks, en deze artiesten kunnen dat bizar goed overbrengen.”

Embankment II

Hoe kwam je de quarantaine door? 

Joshua: “Ik ben de quarantaine doorgekomen door te blijven draaien thuis en zo de fijne kneepjes nog in stand te houden. Daarnaast heb ik mezelf aangeleerd om met vinyl te kunnen draaien en meer aandacht aan muziekproductie te besteden.”

Siem: “De quarantaine ben ik doorgekomen door elke dag mijn studio in te duiken. Toen de wereld stil stond, heb ik mijn productie-skills meer dan ooit tevoren getraind. Ik ben mijn eigen sound gaan ontdekken en heb mijn passie en ambitie gevonden in het producen van muziek. Producen diende echt als een uitlaatklep. Toen het einde van de quarantaine in zicht kwam, ben ik me wat meer gaan focussen op dj’en zodat we onze eigen tracks kunnen draaien.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

Joshua: “Ik ga zelf nog zelden uit omdat ik naast Embankment ook nog onder een ander alias draai en daar ook boekingen uit kan halen. Mocht ik toch uitgaan, dan ben ik zelf zeker te vinden in De Oude Rechtbank!”

Siem: “Gek genoeg geef ik niet heel veel om uitgaan. Ik ga graag naar een club of een festival wanneer daar artiesten staan die ik tof vind. Ik duik liever de studio in! Persoonlijk sta ik liever achter de draaitafel dan op de dansvloer.”

Ultieme droom?

Joshua: “Om brood op te plank te krijgen met het maken en draaien van muziek. Er is naar mijn mening niks mooiers dan het samenbrengen van mensen door middel van muziek. Hoe mooi zou het zijn om mensen los te zien gaan op jouw muziek en daar wat geld mee te verdienen.”

Siem: “Eigenlijk precies hetzelfde als wat Joshua zegt. Muziek is mijn grootste passie en ik zal dit nog erg lang blijven doen. Het is tegenwoordig lastig om een goed inkomen te verdienen met muziek maken. Dat betekent niet dat het onmogelijk is. Er zijn genoeg doelen te behalen in de toekomst en ik heb er enorm veel zin in!”


Meer Embankment?

Facebook

Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...