Rock The House #126: Moirai

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 126 van Rock The House: Moirai.

Naam: Matias Rijo
Leeftijd: 25
Woonplaats: Eindhoven
Genre: techno

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“In deze mix focus ik op een breed scala aan techno. Van diepe, hypnotische en groovy deuntjes tot melancholische, harde en klassieke 303 acid-sounds. Ik draaide eerst voornamelijk tech house. De laatste tijd heb ik een paar pareltjes ontdekt op SoundCloud en Bandcamp waardoor ik wat meer in de hardere stijlen ben gedoken. Ik ben daardoor naar sets van artiesten als DIØN, Dyen, VTSS, Cera Khin en Nico Moreno beginnen te luisteren. Deze artiesten inspireren mij ook.”

“Iets waar ik erg van geniet, en wat je terughoort in deze mix, is het gebruik van een track die luisteraars iets geeft dat ze zullen onthouden. Ik wil bekend staan ​​om de manier waarop ik mijn sets afsluit. Het is mijn unieke touch in de mix.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was tijdens de introductieweek van Tilburg University in 2019. Het was de eerste keer dat ik CDJ’s aanraakte en op zo’n mixer draaide. De organisatie had gevraagd of ik voor een uurtje kon draaien. Uiteindelijk heb vier uur achter de decks gestaan. Ik had veel plezier en de tijd ging erg snel voorbij. Volgens mij vonden de mensen op het feest mijn muziek ook tof. De dansvloer werd steeds voller en voller.”

Moirai I

Mooiste gig ooit?

“Dat is een moeilijke vraag! Ik ben vlak voor de COVID-19 pandemie begonnen met dj’en. Ik heb dus niet zoveel kansen achter de draaitafels gehad. De beste tot nu toe moet echter zeker de eerste zijn. Gewoon omdat het zo leuk was. Ik begreep toen eindelijk hoe het was om aan de andere kant te staan. Jij als dj maakt het feest, jij drijft de mensen. Geen feest zonder dj en geen dj zonder feest. Na die dag ben ik mijzelf gaan ontwikkelen. Vandaag de dag weet ik wat ik leuk vind en waar ik verder mee wil. Voor mij is dat techno.”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Zonder twijfel hiphop en latin. Eigenlijk luister ik graag naar vrijwel elk genre. Het hangt echt af van mijn humeur. Soms heb ik zin om naar The Beatles, Queen of Aerosmith te luisteren en soms heb ik zin om naar Daddy Yankee te luisteren. Muziek is muziek en als het een goed nummer is, dan luister ik ernaar.”

“J. Cole is de artiest waar ik het meest naar luister. Althans, dat is wat Spotify mij de afgelopen 5 jaar heeft verteld. Ik geniet van elke muziek. Te veel van één bepaald genre is niet goed, daarom houd ik van afwisseling.”

Groot festival of kleine club?

“Kleine club. De sfeer in een club vind ik geweldig. De mensen lijken daar nog meer verbonden dan op een festival. Dat is ook niet gek. Je staat dichter bij de dj’s, andere feestgangers en de bar. Ook heb ik soms het idee dat door het ‘grootse’ van een festival, je de essentie van de muziek mist. De lichten, lasers en visuals zijn gaaf, maar voor mij niet de kern van een feest.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Op dit moment heb ik een heleboel artiesten waar ik inspiratie uithaal. Wel inspireert elke artiest mij op een andere manier. Bijvoorbeeld James Hype. Ik vind zijn manier van mixen echt heel goed. Hij kan door het ‘loopen’ van tracks, heel nieuwe muziek maken. Daarnaast vind ik de energie van Delano Legito en Amelie Lens enorm goed. Als laatst heb ik bewondering voor Alignment, Charlotte de Witte, Belocca en Spartaque. De muziek die zij maken, vind ik geweldig.”

Moirai III

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“Ik heb tijdens de quarantaine mijn master afgerond. Ook ben ik verhuisd met mijn vriendin en hebben wij een hond geadopteerd. Je begrijpt wel dat ik daar vooral mee bezig ben geweest. Op het gebied van muziek heb ik hier en daar wat livestreams gedaan. Dat heeft mijn quarantaine wat draaglijker gemaakt.”

“Ik heb de tijd ook gebruikt om nog verder in het producen te duiken. Veel dingen die ik heb geleerd komen van YouTube en cursussen. Deze nieuwe vaardigheden waren precies wat ik nodig had en het voelt als een vliegende start voor als ik binnenkort mijn eerste track ga releasen. Ik ben nog op zoek naar labels die mijn tracks willen uitbrengen.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Om eerlijk te zijn, zou ik dat wel meer moeten doen. Ik ben alleen ooit het plezier in uitgaan verloren. Af en toe ga ik nog wel naar een feestje maar ik ga zelden naar een café of bar. Wanneer ik uitga, maak ik het wel super leuk. Een tof event met mijn vrienden plus wat drankjes en goede muziek vind ik fijn. Vaak lopen die feestjes uit tot een techno-party. Hopelijk eindigt deze situatie snel. Ik heb er helaas wel weinig vertrouwen in als ik kijk naar de nieuwe lockdown waar we inzitten.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is dat mensen wereldwijd luisteren en genieten van mijn sets, mixes en tracks. Als ik hard blijf werken, gaat dat gebeuren. Al is het over 20 jaar!”


Meer Moirai

Instagram

YouTube

Website

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...