donderdag, oktober 5, 2023

Rock The House #128: Access One

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #128: Access One

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 128 van Rock The House: Access One.

Naam: Simon Bloemberg
Woonplaats: Delft
Genre: Hardcore
Label: Dogfight Records

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze set bevat een combinatie mainstream-hardcore van vroeger en nu. Ik heb dit uiteraard op de authentieke Access One manier gedaan. Deze stijl is wat mij betreft uniek in de scene en bevat veel drive. Daarnaast kan ik niet wachten om live te mogen draaien en iedereen weer te zien!”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden als Access One was in 2016. Ik deed mee aan een contest en had hierdoor een plekje bemachtigd op de line-up. Dit was het feest genaamd ‘HARDCORE – LichtFabriek’, georganiseerd door HDC in Haarlem. Sommige zullen denken dat in 2014 mijn eerste optreden was. Dat is ook eigenlijk zo… Maar door een zwaar ongeluk en lange revalidatie tel ik die gig niet mee en ben ik opnieuw begonnen in 2016.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Met trots kijk ik terug op alle momenten die ik heb mogen mee maken. In 2016 deed ik mee aan zeven verschillende contests die ik allemaal heb gewonnen. Hierdoor kwam ik in contact met mijn huidige boekingskantoor; Most Wanted DJ. Via de Dominator-contest kwam ik in aanraking met de big boss DJ Mad Dog. Hij was in 2016 een nieuw label begonnen genaamd Dogfight Records. Hier bracht ik in 2017 mijn eerste release genaamd ‘Own Power’ uit. Daarna ging alles in stroomversnelling. Vanuit het niets had ik de eer om op allerlei grote shows zoals Masters of Hardcore, Defqon.1, Dominator, Thunderdome en Decibel Outdoor te draaien.”

“Alle stages waarvan ik droomde er ooit te mogen op te treden, daar stond ik ineens! Daarbij heb ik al veel landen over de gehele wereld mogen bezoeken; van Rusland tot Australië, maar ook veel Europese landen. Daarnaast is mijn track ‘Gods & Devils’ gebruikt voor de eindshow van Decibel in 2019 en, voordat corona alles stillegde, had ik de eer om een anthem te maken voor Masters Of Hardcore – Russia. Omdat COVID-19 de hele wereld platgooide, heb ik de tijd gehad om te reflecteren. Hierdoor besefte ik hoe enorm dankbaar ik ben voor alle geweldige herinneringen, momenten en de support van iedereen wereldwijd!”

Mooiste gig ooit?

“Dat is voor mij Masters of Hardcore Russia. Ik had de eer om het anthem hiervoor te maken. Dit was letterlijk een droom die uitkwam.”

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Rock en schranz.”

Groot festival of kleine club?

“Ik heb zelf een grote liefde voor clubs, de duistere atmosfeer en lampen passen altijd erg goed bij hardcore. In clubs is er ook meestal een intiemere sfeer. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ook festivals altijd enorm gezellig en een ware beleving zijn.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Als het gaat om hardcore artiesten: DJ Mad Dog, Amnesys, Unexist, Tha Playah en natuurlijk Angerfist. Ik krijg met name veel inspiratie van de millenium sound van 2009 tot 2016. In deze periode ging ik zelf ook veel naar evenementen toe. Daardoor heb ik een speciale band met de muziek uit die tijd vanwege alle mooie herinneringen.”

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“Het was natuurlijk niet de meest gemakkelijke periode. Dit geldt voor veel mensen. Ik ben mezelf in de extra tijd die ik had meer gaan verdiepen in tekenen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik verder in deze wereld en scene ging kijken. Ik kwam in aanraking met 3D programma’s, game design en NFT’s. Dit is voor mij een fantastische hobby geweest in de quarantaine tijd. Ik hoop in toekomst deze hobby samen te smelten met mijn muziek en hierdoor heel leuke en unieke content te kunnen creëren.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Ik houd zeker van een terrasje of gezellig cafe. Echt uitgaan dat komt niet heel vaak meer voor. Overigens blijf ik op feesten waar ik draai wel graag even wat langer hangen om de sfeer te proeven en het gezellig te hebben.”

Ultieme droom?

“Hardcore-wise is dat toch wel een Dominator anthem maken. Ik zie het feest Dominator als de kroon van de hardcore-scene. Om daar door middel van het maken van het anthem onderdeel van uit te mogen maken, dat zou echt heel veel voor mij betekenen!”

“Op persoonlijk vlak wil ik graag wereldwijde natuurwonderen bezoeken zoals de Danakill Depression, Lençóis Maranhenses, Zhangye Danxia en nog veel meer.”


Meer Access One

Facebook

Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...