maandag, december 4, 2023

Rock The House #132: Barber

-

Home » Music » Rock The House » Rock The House #132: Barber

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 132 van Rock The House: Barber.

Naam: Jordi Blok
Woonplaats: Zuidlaren
Genre: Uptempo

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“In deze mix zitten, naast mijn eigen tracks, zo veel mogelijk tracks van andere artiesten die bij mijn label Barbaric Records releasen. Dit om de luisteraar een duidelijk beeld te geven van onze visie op de uptempo sound en beleving.”  

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste optreden was bij Uptempo Is The Tempo in het Duitse Moers op 22 juli 2017.
Vlak na mijn eerste track ‘The Cook’ uitgebracht te hebben bij Sjammienators’ label Uptempo Is The Tempo, werd ik gevraagd door Gordon (Sjammienators) of ik ook op zijn feest kon draaien.”

“Hier ben ik, onder enige druk van Sander (K-TeztroV) waar ik toen toevallig mee aan het collaben was, mee akkoord gegaan. Dit terwijl ik eigenlijk nog nooit een draaitafel had aangeraakt. Ik stond gepland om een ‘versus set’ met Basspunkz te draaien. Zij hebben mij de weken ervoor nog geholpen met het onder de knie krijgen.”

Barber I
Foto: Intents Festival

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Het verloop van mijn muzikale carriere heeft vanaf het begin af aan gevoelt als een rechte lijn omhoog. Vlak na mijn eerste optreden werd ik uitgenodigd om bij Rudmer’s (Noisekick) boekingskantoor Terrordrang Bookings Agency te tekenen en dat heb ik ook gedaan. In het begin draaide ik voornamelijk op Terrordrang’s feesten in Club Rodenburg in Beest en wat kleinere (privé)feesten. Langzaamaan werden de podia’s waar ik mocht draaien steeds groter.”

“Na in 2019 voor het eerst op grote feesten als Ground Zero en Snakepit te hebben gestaan, ging het ineens écht heel hard. Ik kreeg alle droomboekingen binnen! Denk aan: Defqon, Dominator, Decibel, Thunderdome en nog veel meer.”

“Toen vervolgens corona roet in het eten gooide en alles gecanceld werd, heb ik daar best veel onzekerheid door gehad. Ik had vlak voor corona echt momentum, mijn muziek sloeg heel goed aan. De angst dat ik en mijn muziek na corona niet meer relevant zouden zijn, was echt wel aanwezig. Ik heb vervolgens in deze periode er voor gekozen juist extra gas te geven en er helemaal voor te gaan.”

“Ik ben mijn eigen record label Barbaric Records begonnen, getekend bij Most Wanted DJ Agency, zo veel mogelijk livestreams gestaan, héél veel studio-uren gemaakt en gewoon doorgegaan met het uitbrengen van nieuwe muziek.”

“Nu alle feesten eindelijk weer los zijn, merk ik dat ik daar de vruchten van pluk en mijn populariteit in vergelijking met twee jaar geleden alleen maar flink gegroeid is.”

Mooiste gig ooit?

“Dit vind ik echt een heel moeilijke vraag omdat ik zo veel mooie boekingen heb mogen doen. Ik denk dat het een gedeelde eerste plaats wordt tussen Snakepit, Intents Festival en Harmony Of Hardcore.”

“Snakepit waar ik voor het eerst, na twee jaar thuiszitten door de pandemie, solo heb gedraaid voor een grote menigte. Dat gaf gewoon een mega kick. Op Intents Festival mocht ik op de zondag samen met Spitnoise, mijn favoriete DJ, op de ‘Hardcore Dynamite’-stage staan. En als laatste samen met Juliëx op een afgeladen ‘Extreme Darkness’-stage op mijn favoriete festival: Harmony Of Hardcore.” 

>>> Check ook: Rock The House #130: Juliëx

Barber II
Foto: Intents Festival

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Ik vind echt ontzettend veel genres leuk en het hangt dus voornamelijk van het moment af. Naast de hardere stijlen luister ik naar bass house. In de auto heb ik ook vaak gewoon Slam FM op staan.”

Groot festival of kleine club?

“De sfeer in kleine clubs kan vaak ongekend dik zijn omdat het wat intiemer is en je meer interactie met het publiek hebt. Aan de andere kant geven de podia op grote festivals echt wel een mega kick. Als ik écht moet kiezen, ga ik voor de grote festivals.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik ben fan van veel producers maar N-Vitral is voor mij wel de nummer 1. Toen ik net ‘het wereldje’ leerde kennen, werd ik gelijk verliefd op zijn tracks ‘Crispy Bassdrum’ en ‘Noise Pumper’.”

“Ook de ‘Scarphase’-act van Partyraiser en F. Noize zijn van grote invloed geweest op mijn producties. De tracks van beide acts waren hard, eigenzinnig en hadden iets van een opzwepend en euforisch randje. Ik denk dat je dat in mijn eigen producties ook terug kan horen.”

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“Ik ben vooral met produceren en muziek bezig geweest. Maar daarnaast heb ik voor de ontspanning ook met vrienden veel Call of Duty gespeeld.”

Barber III
Foto: Intents Festival

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Nu ik zelf zo vaak moet draaien, ga ik daarnaast niet echt meer naar festivals of feesten. Maar helemaal nu alles net weer los is, ben ik vaak wel van begin tot eind op mijn eigen boekingen te vinden. Ik sta het grootste gedeelte van het feest lekker op de dansvloer samen met mijn vrienden.”

Ultieme droom?

“De mainstage van een groot event als Dominator, Harmony of Thunderdome afsluiten en eventueel het anthem mogen produceren!”


Meer Barber

Facebook

Instagram

Spotify

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...