maandag, maart 1, 2021
Home Music House ScoutCast: de eerste set van Afrikaboomnada als solo-act

ScoutCast: de eerste set van Afrikaboomnada als solo-act

-

In de rubriek ScoutCast zet ThisIsOurHouse de spot op een zuidelijke act die we gescout hebben vanwege een bijzonder muzikaal wapenfeit. Ditmaal richten we ons vizier op AfrikaBoomnada. Tot voor kort opererend als broederlijke tandem uit Eindhoven, sinds kort draagt Elvin Usidame de act solo om zijn schouder. Aan ons de eer om zijn nieuwe set te mogen releasen. 

Het is halverwege november 2016 als de broers Elvin en Lloyd elkaar met een grijns aankijken in het Klokgebouw in Eindhoven. Om hen heen krioelt het van productiemensen, geluidsmannen en visuele kunstenaars, maar die verzuipen in de adrenalinestroom die door de aderen van het tweetal giert.

De binneneditie van We Are Electric staat op het punt te beginnen en het bro-duo Afrikaboomnada heeft de eer om deze thuiswedstrijd af te trappen. Een uur lang vloeien funky house, schreeuwende Afrikaanse stemmen en ritmische bongo’s door de subwoofers. Je wordt meegenomen op een muzikale reis langs alle continenten. Het ene moment sta je in de befaamde Ibiza-club Ushuaïa, een paar minuten later ben je een vredespijp aan het roken bij een Nigeriaans stamhoofd.

- Advertisement -

Muzikale duizendpoot

Het is kenmerkend voor AfrikaBoomnada, die mengelmoes van oude house, funky beats en Afrikaanse invloeden die in een set verwerkt wordt. De Afro-invloeden zijn te verklaren. Als kleine dreumes werd Elvin op de achterbank van zijn verwekkers – de vader van Elvin komt uit Nigeria – overspoeld met Afrikaanse platen.

Daarnaast heeft hij nog andere walletjes om muzikaal van mee te eten. Elvin is programmeur in de Effenaar, ‘baasboy’ van de hete clubavond Het Wild en timmerde ook al behoorlijk aan de weg als hoeksteen van zijn band Hunting the Robot.

Het zijn de juiste ingrediënten voor de genreloze, swingende en diverse sets die in de keuken van Afrikaboomnada geserveerd worden.

En dat blijft zo, ook nu broer Lloyd besloten heeft te stoppen met dj’en. Hij wil zich meer gaan focussen op produceren en op zijn studie. Elvin gaat echter in volle vaart verder, voor de komende maanden staat al een aardig tourschema in de steigers (zie onder).

De receptuur van Afrikaboomnada blijft dan ook dezelfde: veel diepgaande grooves en garantie op ritmische muziek. Je begint in 013 bij hiphopsensatie Broederliefde en stapt vervolgens in de Boeing 747 die Afrikaboomnada als piloot heeft. In ruim een half uur waan je je met rolschaatsen in Memphis, playback je Afrikaanse kreten mee en sta je met je handen in de lucht bij Draaimolen Festival.

Wat ons betreft kun je niks anders doen dan je ogen dicht doen, je vingers af en toe bewegen op de ritmische muziek en je hartkamers omtoveren tot een levendige dansvloer.

Vergeet de antidepressiva, de vitamine D-tabletten, je wekelijkse yogasessie bij een Japanse guru. Deze set van Afrikaboomnada is hét medicijn tegen je herfstdip. Zet dit muzikaal vertier op elk willekeurig moment van de dag op en je hebt spontaan een glimlach op je gezicht.

Afrikaboomnada


Afrikaboomnada

Volg Afrikaboomnada op Facebook. Tourschema:

03.12 // Nachtlab Radio – Amsterdam (15:00 – 17:00)
14.12 // Operator Radio – Rotterdam (19:00 – 20:00)
31.12 // NYE (TBC) – Eindhoven
31.12 // NYE (TBC) – Eindhoven
03.01 // Disco Dolly – Amsterdam
27.01 // TBC – Eindhoven

Februari (tour met Donna Leake & Sven Mes):

14.02 // TBC – Amsterdam (NL)
15.02 // BAR – Rotterdam (NL)
16.02 // Pekfabrik – Antwerp (BE)
17.02 // Kumiko – Brussels (BE)
18.02 // Le Comptoir Général – Paris (FR)

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....