woensdag, december 6, 2023

ScoutCast: De eerste EP van Corren Cavini

-

Home » Genres » House » ScoutCast: De eerste EP van Corren Cavini

In de rubriek ScoutCast zet This Is Our House de spots op een zuidelijke act die we gescout hebben vanwege een bijzonder muzikaal wapenfeit. Deze keer: de nieuwe release van Corren Cavini. Zijn eerste EP, ‘Unifying Division’, verscheen vrijdag in eigen beheer. Komende zomer komt bovendien ook een EP van hem uit op een bekend label.

 

door Michelle Klaassen

 

Corren Cavini (alias voor Corné Kamminga) is een van de jongste groeibriljanten van de Rockacademie in Tilburg. Daar volgt hij de opleiding Electronic Music Production.

Corné werd geboren in Lelystad en was altijd al gek op muziek. Als klein kind begon hij al met het maken ervan, en op zijn 15e draaide hij al in clubs.

In het begin draaide hij vooral hiphop en urban. Na een tijdje experimenteren met verschillende genres in de elektronische muziek, trok hij de conclusie dat deep house en techno het best bij hem passen. Onder de artiestennaam Corren Cavini kreeg hij steeds meer gigs door heel Nederland.

corren cavini

Hij stond op feesten als Braaf en Rock the Warehouse, maar voor Corné is het hoogtepunt in zijn carrière het door hemzelf georganiseerde evenement ‘Dock808’ in Lelystad. Dat heeft al een aantal uitverkochte edities gehad.

Draaien is altijd leuk, maar voor Corren Cavini was het extra speciaal voor een enthousiaste zaal vol met vrienden. En ander hoogtepunt was een gig op de afterparty van PKHS in Tilburg, met een set van 6 tot half 9 ’s ochtends.

Rockacademie

Na een tijdje draaien op verschillende feesten, stopte hij met draaien om te werken aan zijn muzikale ontwikkeling. Corné werd aangenomen op de Rockacademie, en verhuisde twee jaar geleden naar Tilburg om zijn muziek te fine-tunen.

De Rockacademie al eerder heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels bestaat ze al bijna 20 jaar. Voorbeelden van succesvolle oud-studenten zijn Hardwell, Polynation, Budakid en Firebeatz. Ook in de nieuwe lichting zit enorm veel talent.

Unifying Division

Na zijn muziek zo’n drie jaar privé te hebben gehouden, werd het weer tijd om weer verder te bouwen aan zijn carrière als Corren Cavini. ‘Unifying Division’ is de eerste EP van de nieuwe releases die gepland staan voor de komende tijd. Er zitten nog een hoop andere mooie dingen aan te komen, belooft de maker.

corren cavini

Unifying Division heeft 3 tracks die de sound van Corren Cavini goed weerspiegelen. En dat hij van diverse stijlen houdt; van stevige techno tot diepe house en soms zelfs ambient.


Volg TIOH op Facebook:


De EP bevat een ambient breakbeat-plaat, een techno plaat met diepe melodieën en een pure house-plaat. Het artwork is gemaakt door 3D-kunstenaar David Willems. Hij vertaalt het verhaal van de EP mooi in een beeld. Corren Cavini haalt het meest van zijn inspiratie uit kunst en hij stopt veel natuurlijke elementen in zijn werk.

Er staan al gigs op de planning, maar die zijn helaas nog geheim. Het volgende doel voor Corren Cavini is om zich met de releases die dit jaar gepland staan en met sets te laten zien aan de wereld.


Meer Corren Cavini

Corren Cavini’s eerste EP Unifying Division verscheen 20 april. Meer weten over Corren Cavini? Volg hem dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...