vrijdag, december 8, 2023

ScoutCast: eerste release Pieter Ellis is funky schot in de roos

-

Home » Biki90 » ScoutCast: eerste release Pieter Ellis is funky schot in de roos

In de rubriek ScoutCast zet This Is Our House de spots op een zuidelijke act die we gescout hebben vanwege een bijzonder muzikaal wapenfeit. Deze keer: de allereerste release van Pieter Ellis uit Eindhoven. Zijn track ‘Never Be’ komt uit op een nieuw sublabel (Blue White) van een label dat zelf juist een oude bekende is: Mid-town Records. This Is Our House heeft de première.

 

door Michelle Klaassen

Pieter Ellis, geboren en voorheen als dj bekend als Pieter Lepelaars, loopt al een hele tijd mee in de zuidelijke scene. Hij bewandelde vele sporen. Het is 1999 als hij voor het eerst de platenwinkel in loopt en met een tasje vinyl naar buiten gaat. Na verschillende stijlen te hebben ontdekt en gedraaid, kiest hij een aantal jaar geleden voor de underground deep- en tech house.

Zijn sets kenmerken zich door grote verscheidenheid binnen deze genres, met af en toe een uitstapje naar disco, techno of een vette klassieker tussendoor, waarmee hij een dynamische flow creëert. De mensen aan het dansen krijgen, daar krijgt Pieter energie van.

Pieter Ellis

De Eindhovenaar zou je als mens kunnen omschrijven als gepassioneerd en zelfbewust. Daarnaast maken zijn Zuid-Nederlandse roots hem down to earth, sociaal en gemoedelijk als mens.

Als organisator stond Pieter aan de basis van verschillende evenementen, waaronder Minority Events en Paperclip Festival. Na zich daar enkele jaren op te hebben toegelegd, besloot hij zich begin 2016 volledig te focussen op het draaien én produceren van muziek.


Volg TIOH op Facebook:


Met zijn allereerste release in aantocht, greep hij de mogelijkheid aan om een nieuwe artiestennaam te lanceren, vanaf nu is het Pieter Ellis.

Mid-Town Records

Na maanden hard werken in de studio is het donderdag 8 februari zo ver. ‘Never Be’ komt uit op het Blue White-label van Mid-Town Records. Groot geworden als label en fysieke winkelketen in de jaren ’90, nu digitaal aan een comeback bezig.

‘Never Be’, die je hieronder als première luistert, kan daar zeker een mooi steentje aan bijdragen. De eerste uitgebrachte track van Pieter Ellis heeft een fijne flow en lekkere beats en vocalen op een rollende baslijn. Een pure tech housetrack met een stevige climax, die doet denken aan het werk van artiesten als Franky Rizardo en Roog.

Zoals Mid-Town het zelf omschrijft: ‘De perfecte track voor het Blue White-label. Bijna 8 minuten aan muziek voor elke dansvloer en iedere speaker. Wij kunnen het niet laten om mee te tikken op de beat.’

Première ‘Never Be’

https://www.youtube.com/watch?v=Otv2q9OZWEM

Ook al was Pieter Ellis relatief onervaren voordat hij begon met produceren, hij heeft het produceren vrij snel onder de knie gekregen. De eerste release vormt dan ook een bekroning van zijn focus en harde werk. Nu hij zijn eerste release in the pocket heeft, is zijn volgende doel een eerste internationale gig.

Niet alleen zijn eerste release is een hoogtepunt voor Pieter Ellis dit jaar. Ook zijn boekingen lopen lekker door op verschillende feestjes in het zuiden van ons land. Zo zijn de HERRIE MET GERRIE-events vaste klant en krijgt hij support van grote festivalorganisaties als Par-T Events en WiSH Outdoor. Ook op feesten van Ensuite, Funki Bizniz, Woetstok en Ondergronds houdt Pieter de dansvloer in beweging. En uiteraard mag hij als grondlegger van het festival niet ontbreken op Paperclip Festival.

Naast al deze gigs maakt Pieter Ellis zijn eigen Platvorm Podcast, die exclusief beschikbaar is op zijn Soundcloud pagina. Daarnaast vormt hij samen met Bert Kroes het duo Footprint, en onlangs tekenden zij hun eerste EP op het Cinematique label. Deze melodieuze techno EP komt uit in het voorjaar van 2018.

Pieter Ellis


Meer Pieter Ellis

‘Never Be’ komt 8 februari uit op Blue White, en is dan te downloaden via deze link. Meer weten over Pieter Ellis? Volg hem dan op Instagram, Facebook & Twitter.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...