donderdag, maart 4, 2021
Home Music House Rock The House #29: mix + interview SIMUN

Rock The House #29: mix + interview SIMUN

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 29: SIMUN uit Sittard. Onder zijn nieuwe naam SIMUN draaide hij in maart op de Doorn Records Pool Party in Miami. 

Naam: Wouter Simons (SIMUN)
Woonplaats: Sittard
Leeftijd: 30
Label: Go Deeva Records
Genre: House, deephouse, tech house

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Een lekker groovy mixje van nieuwe house tracks en tracks die ik al een tijdje draai. Verder zit er een eigen productie – samen met Robbie Rise – in de mix die recent is uitgekomen. Ik denk een prima mix om tijdens het werk te luisteren en als het volume iets harder kan en mag ook voor in het weekend.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was op het festival Groove Garden in Sittard. Dit was een aantal jaar terug een beginnend festival dat inmiddels aardig is uitgegroeid tot een regionaal festival waar ik gelukkig elk jaar nog deel van mag uitmaken.”

SIMUN

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Ik ben recent begonnen met de alter ego SIMUN. Daarvoor draaide ik onder een andere naam waarmee ik veel leuke dingen heb mogen doen. Een van de highlights hiervan was draaien op Tomorrowland. Hopelijk kan ik deze highlight in de toekomst ook afvinken onder de naam SIMUN. Dieptepunt was dat ik onder mijn oude naam niet meer wist welke richting ik in wilde. Verandering was noodzakelijk en zo is SIMUN ontstaan. Hopelijk leidt dit weer tot een hoogtepunt.”

Mooiste gig ooit?

“Tommorowland was toch wel het hoogtepunt, maar onder de naam SIMUN is dat tot nu toe de Doorn Records Pool Party (Spinnin’ Hotel) afgelopen maart in Miami.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik heb niet één favoriet naast de muziek die ik zelf draai en produceer. Zolang ik het goed en lekker vind, luister ik naar vrijwel alle soorten muziek.”

Groot festival of kleine club?

“Allebei. Het is zeker mooi om te mogen draaien voor 10.000 man en wellicht komt die dag nog een keer, maar het draaien in een intieme club is ook tof. Daar ben je direct met je publiek verbonden.”

SIMUN

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik heb niet zozeer één artiest die mij inspireert. Het zijn eerder de verschillende soorten muziek en platen waar ik graag mijn inspiratie uit haal. Dit hoeft dus niet eens een dancetrack te zijn.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Links en rechts enkele optredens per maand en vooral veel werken in de studio aan nieuw materiaal. De winter staat voor de deur dus dat komt goed uit.”

Ultieme droom?

Nog heel lang met muziek kunnen en mogen bezig zijn. Als je van je hobby je werk hebt kunnen maken en dit vol kan houden tot je met ‘pensioen’ gaat, is dat toch het mooiste dat er is?”

SIMUN

Facebook
Twitter
Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...