dinsdag, oktober 3, 2023

This Is Our House Live #6: DIE GROTE (full set + interview)

-

Home » Biki90 » This Is Our House Live #6: DIE GROTE (full set + interview)

De 6e editie van This Is Our House Live draaide rond DIE GROTE, alias voor Albert Jan Buitendijk. De Bossche dj/producer timmert flink aan de weg op muzikaal gebied (ook onder zijn alias Discopogo), met aankomende gigs op onder meer Solar Weekend en Amsterdam Open Air. Maar maakt daarnaast ook carrière als model. Plus sized, that is! Woensdag 12 april draaide DIE GROTE op This Is Our House Live onderstaande set in Gin Fizz in Tilburg. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van zijn set, plus een interview.

 

Muziek is muziek, maar als je een bijsluiter zou moeten maken voor je set op This Is Our House Live, hoe zou je die dan omschrijven?

“Energiek, pretentieusloos en toegankelijk. Gewoon lekker dansen op housemuziek.”

Je produceert ook zelf. Zit hier ook werk van jezelf in?

“Jep, twee platen. Ik begin met een eigen track, ‘Change’ en rond het einde zit er nog een original bij, ‘On A Roll’. Deze gaat uitkomen op EightOEight Records van Rich Pinder.”

Hoe en wanneer ben je ooit de (dance)muziek in gerold?

“Ik heb vanuit huis een behoorlijk diverse muzieksmaak meegekregen. Mijn moeder luisterde voornamelijk naar r&b en soul; mijn vader naar Abba en country.”


Volg TIOH op Facebook:


“House heb ik eigenlijk altijd al leuk gevonden, maar toen ik een live registratie van Tiësto in Amsterdam hoorde op een van zijn Magik -d’s was ik echt hooked. Trance ligt natuurlijk ver weg van hetgeen in nu draai, maar vanaf dat moment wist ik dat ik dance vet vond.”

Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je als dj/producer?

“Hoogtepuntje was toch wel mijn eigen feestje in de steeg bij Gin Fizz, afsluiten tijdens de Mei Markt. Solar Weekend was sowieso madness; moest openen op de VAgE gASTEN stage en had niet verwacht dat er mensen zouden zijn. Stond er toch opeens zo’n 100 man voor mijn neus. Daarna de dag afsluiten bij de Cafe Tuesday stage met alleen maar bekenden voor mijn neus. Was top. Ook We Are Electric Festival was een hoogtepunt, we hadden daar met Losjes een eigen stage.”

In 1,5 jaar ben ik 50 kilo afgevallen. Daarna werd ik gescout als plussize model

DIE GROTE

Daarnaast dus je ontluikende carrière als model. Hoe is dat zo gelopen?

“Ja, dat is wel echt bizar. Ik ging op een dag mijn vriendin – die ook plussize model is – ophalen bij een shoot en daar was een plussize model dat zijn broek niet paste. Toen vroeg de art director of ik ‘m niet wilde passen. De broek zat perfect en toen is het balletje gaan rollen.”

“Overigens was ik kort daarvoor een heel stuk minder plus size geworden. In 1,5 jaar ben ik 50 kilo afgevallen, dat is nu twee jaar geleden, daarna werd ik gescout. Inmiddels werk ik voor Wehkamp, Zalando, Asos en mag ik voor shoots naar China.”

Waar of uit wie haal je je muzikale inspiratie?

“Ik laat me graag inspireren door andere dj’s. Groot van naam of juist niet. Artiesten als Caspa, Jeremy Juno, Prunk, Benny Rodrigues, Heftone, Abilaan, Poko Poko, Late Night Tuff Guy en Solomun. Verder vind ik house uit de jaren ’90 erg vet. Ik kan er ook echt van genieten als mijn vriendin me een nummer laat horen dat ik niet ken. Dan ga ik meestal meteen op zoek naar vergelijkbare tracks.”

Wat zie je aan je horizon, wat is je ambitie?

“Ik zit net bij een nieuw bookingskantoor, Unmute, en ga met hun flink knallen. Zij willen graag, ik wil graag; de perfecte combinatie in mijn ogen. Daarnaast komen er aankomende tijd weer wat releases aan en een paar edits die ik online ga knallen. Verder nog lekker aan de weg timmeren als model en dan ben ik een tevreden mens.”

 


Meer DIE GROTE

Soundcloud

Facebook


 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...