vrijdag, december 8, 2023

This Is Our House Live #7: Bois Le Duc (full set + interview)

-

Home » Biki90 » This Is Our House Live #7: Bois Le Duc (full set + interview)

De 7e editie van This Is Our House Live draaide rond Bois Le Duc, alias voor Richard Damen. De Bossche dj/producer is in eigen stad een van de drijvende krachten achter BONT Events en verschijnt ook elders regelmatig achter de decks. Woensdag 24 mei draaide Bois Le Duc op This Is Our House Live onderstaande set in P79 in Den Bosch, tijdens BONT. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van zijn set, plus een interview.

Muziek is muziek, maar als je een bijsluiter zou moeten maken voor deze set, hoe zou je die dan omschrijven?

“Straight up rollin’ & jackin’ proper house music!”

Je produceert ook. Zit hier ook werk van jezelf in?

“Voor deze set vond ik mijn huidige werk nog iets te zwaar en het paste niet in het verhaal. Maar ik vind het heerlijk om eigen werk in mijn sets te verwerken.”

Hoe en wanneer ben je ooit de (dance)muziek in gerold?

“Pfff…heb je even? In een notendop: mijn vader beheerde vroeger meerdere radiozenders en was ook radiopresentator. Muziek is dus letterlijk met de paplepel ingegoten.”

“Zelf ben ik bij de lokale omroep begonnen als radiopresentator met een eigen hiphop-programma. Daar leerde ik Kav Verhouzer kennen, die inmiddels een heel goede vriend van mij is geworden. Vanuit hier werd ik gevraagd door Kunstbende om als dj te komen draaien voor hun event in Theater Aan De Parade. Ik kon voor geen meter mixen maar had wel een toffe platenkeuze waardoor het publiek bleef dansen. En ik merkte dat ze echt op gingen in dancemuziek.”

In de techno is het ieder voor zich, ik merk dat er bij house meer samenhorigheid is

Bois Le Duc

“Ik ben toen begonnen in de electrohoek à la Boys Noize, SebastiAn, The Bloody Beetroots (in hun dj-dagen), Gesaffelstein… Maar ik merkte dat de boekingen niet hard liepen. Kav Verhouzer heeft me overtuigd om wat subtielere dance te draaien; deep house, techno.”

“Door de jaren heen heb ik een beetje gezocht naar de sound die ik echt tof vond: tech house. Ook het publiek vind ik daarin leuker dan techno. Daar is het ieder voor zich en ik merk dat er bij house meer samenhorigheid is. Vandaar dat ik lekker in deze hoek ben blijven hangen.”

Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je als dj/producer?

“Een dj en een producer zijn 2 totaal verschillende werelden. Maar als dj was toch wel mijn hoogtepunt om 8 keer in een uitverkocht Klokgebouw staan, 9 keer in een uitverkochte Maaspoorthal en 1 keer in een uitverkochte Beursgebouw. Dat gaf me wel echt een kick!”


Volg TIOH op Facebook:


“Als producer ben ik trots op m’n eerste, getekende EP op Rich Pinder’s label: Eight0Eight Records. Deze EP was een samenwerking met mijn goede vriend GERBERT, die op dit moment als one-to-watch wordt beschouwd door Low Steppa, ROOG, WOUTER S, ONNO en Dennis Quin. Deze jongen gaat erg hard.”

Waar of uit wie haalt Bois Le Duc muzikale inspiratie?

“Meestal na een bezoek aan een festival of clubnight. Dan heb ik zoveel zieke tracks voorbij horen komen en wil dan het liefste zo snel mogelijk aan de gang in de studio.”

Wat zie je aan je horizon; wat is je ambitie?

“In tegenstelling met veel dj/producers heb ik niet de ambitie om de grootste en succesvolste te worden. Ik geef liever prioriteit aan mijn bijdrage in de ontwikkelingen van mijn stadje Den Bosch. Jarenlang was er weinig te doen, pas sinds een jaar of 5 spelen organisaties daar goed op in. Waaronder wij met BONT.”

>> Zie ook: W2, de 073-collectieven en de terugkeer van de Bossche lol <<

Bois Le Duc

“Gelukkig zitten we muzikaal gezien niet in elkaars vaarwater en doen wij ook vooral wat we zelf leuk vinden en merken dat er voor BONT flink wat animo is. Naast onze events hebben we een ijzersterke podcast, de zogenoemde BONTcast, die al exclusief is vervuld door Wally Lopez, Tapesh, Zombie Disco Squad, Luca Donzelli en vele anderen. We zijn pas een klein jaar bezig maar krijgen veel steun en heel positieve feedback.”

Zijn we nog iets vergeten aan je te vragen?

“Wat ik verder naast muziek doe? Heel burgelijk: ik ben papa, getrouwd met een knappe vrouw, houd van boksen en vind het fijn om naast het draaien ook zelf lekker uit mijn stekker te gaan op een festival.”


Bois Le Duc

Soundcloud.com/boisleduc

Facebook.com/boisleduc

Instagram.com/boisleduc

facebook.com/bontevent

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

20×20 Throwbacks: House/techno-artiest Richard Damen

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat...

Koningsdag: de events op een rijtje

Op de verjaardag van de koning kleurt het hele land met oranje feestjes en festivals. Benieuwd wat er in...