vrijdag, december 8, 2023

This Is Our House Live #4: ANYMX (full set + interview)

-

Home » Biki90 » This Is Our House Live #4: ANYMX (full set + interview)

De 4e editie van This Is Our House Live draaide rond dj ANYMX, alias voor André Martins. Op 9 februari draaide hij op This Is Our House Live onderstaande set in BANK15 in zijn thuisstad Tilburg. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van zijn set, plus een interview.

 

Muziek is muziek, maar als je een bijsluiter zou moeten maken voor deze set, hoe zou je die dan omschrijven?

“Deze set is lekker toegankelijk, ideaal voor een donderdagavond bij Bank15, een locatie die niet alleen gewone feesten biedt. De muziekkeuze creëert een gemoedelijke sfeer om gezellig een drankje te doen of vanuit huis mee te kijken en luisteren. Dit is wat ik over wilde brengen.”

Zitten er ook producties van jezelf in? Wat is het verhaal daarachter?

“Er zitten geen producties van mijzelf in deze set. Op dit moment focus ik mij in het produceren op andere genres, vooral meer op techno.”

Hoe en wanneer ben je ooit de muziek in gerold?

“Mijn vader is jazzmuzikant en had ik altijd muziek om mij heen toen ik opgroeide. Zelf wilde ik een andere richting op. Midden jaren ’90 kwam ik in aanraking met elektronische muziek. Er was nog geen internet, dus wisselde ik met vrienden muziek uit via cassettes. Zo leerde ik deze stijl kennen. Ik ben evenementen gaan bezoeken en raakte zeer geïnteresseerd en geïntrigeerd door draaien en produceren. Tot op de dag van vandaag is elektronische muziek altijd om mij heen en groeit met mij mee.”

Tot op de dag van vandaag is elektronische muziek altijd om mij heen en groeit met mij mee

ANYMX

Je hebt een opleiding gevolgd aan het SAE. Hoe heb je het daar ervaren en heb je er veel aan gehad?

“De opleiding aan het SAE in Amsterdam was interessant en ik heb wat dingen geleerd. Al eerder had ik cursussen gedaan, waardoor niet alles nieuw voor mij was. Tevens ben ik autodidact en maak ik mezelf snel dingen eigen door informatie te zoeken, tutorials te kijken of handleidingen van apparatuur/software te lezen. En door zelf te experimenteren.”

Je hebt inmiddels al flink wat beurten achter de decks gemaakt, temidden van mooie line-ups en op binnen- en buitenlandse locaties. Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je?

“Een 5-daags festival in Agadir (Marokko) was voor mij één van de leukste dingen die ik ooit mee heb gemaakt als dj. Draaien op het strand met grote namen en een enorme Funktion-One soundsysteem voor 5000 man, was onvergetelijk. Aan de andere kant geniet ik iedere keer weer van het draaien op mijn eigen evenement Impload voor zoveel vrienden en bekenden. Het werkt zeer inspirerend en dat motiveert mij om verder te gaan.”

Wat doe jij verder in het dagelijks leven?

“In mijn dagelijks leven ben ik vrijwel continu bezig met muziek. Draaien, produceren en organiseren van evenementen. De laatste tijd ben ik mijn vinylcollectie aan het uitbreiden. Ik vind het belangrijk mijn skills te blijven verbeteren en in de toekomst meer vinylsets te laten horen.”

Waar of uit wie haal je je inspiratie?

“Voor mij maakt het niet uit of er 5 of 500 man naar mij luistert. Ik haal mijn inspiratie uit het zien van iemand die aan het genieten is tijdens mijn set. Ook haal ik mijn inspiratie uit veel verschillende muziekgenres en verschillende scenes. Zolang ik variatie heb, krijg ik inspiratie om iets nieuws te doen of te proberen.”

ANYMX

Wat is je ambitie?

“Het is niet mijn doel om iets commercieels te doen en per se heel bekend te worden. Ik ben bezig met muziek omdat dat is waar ik van geniet en wat mij gelukkig maakt. Dit delen met iemand anders of meerderen die daar ook gelukkig van worden, maakt mijn geluk. Mijn ambitie is te mogen blijven doen waar ik mee bezig ben. Zolang als het kan. Voor mij gaat het om genieten van het leven. Doen wat ik zelf leuk vind.”

ANYMX

Facebook
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...