woensdag, februari 28, 2024

This Is Our House Live #3: Budakid (full set + interview)

-

Home » Biki90 » This Is Our House Live #3: Budakid (full set + interview)

De 3e editie van This Is Our House Live draaide rond dj Budakid, alias voor Kevin Huizing (1991). Een absolute belofte, die al releases had op labels als Einmusika en Get Physical en diverse mooie, internationale optredens op zijn naam heeft staan. Op 18 januari draaide de student van de Rockacademie op This Is Our House Live onderstaande set in Gin Fizz in zijn hometown Tilburg. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van de set van Budakid, plus een interview. “Mijn muziek is een soort dagboek voor me geworden.”

 

Tracklist: zie onder

 

Muziek is muziek, maar als je een bijsluiter zou moeten maken voor deze set, hoe zou je die dan omschrijven?

“Het is meer een samenhangend verhaal dan alleen enkele plaatjes achter elkaar. Ik probeer het meestal voor mijzelf visueel te maken. Voor deze set zie ik het als een pad dat ons het donkere bos in leidt. Je raakt verdwaald. Eenmaal de weg terug gevonden te hebben, wordt het lichter, euforischer en concreter. De adrenaline neemt het over en de muziek wordt energieker.”

“In deze korte set heb ik geen eigen werk gedraaid. Meestal doe ik dit wel, maar ik vond het niet passen in het verhaal wat ik wilde vertellen. Verder is mijn muziek is een soort dagboek voor me geworden. Het zijn meestal gebeurtenissen die een bepaalde indruk op mij hebben achtergelaten.”

Hoe en wanneer ben je ooit de muziek in gerold?

“Dat was ongeveer 10 jaar geleden. Toen werd ik als 15-jarig mannetje uitgenodigd om in een klein lokaal clubje te spelen, de Hi-lite in Schaijk. Dit motiveerde me om verder te gaan met het produceren van mijn eigen muziek. Het idee dat anderen en ook ikzelf op een gegeven moment mijn eigen producties konden gaan draaien, leek me waanzinnig.”

Je hebt een tijd in Berlijn gewoond. Vanwaar die stap, en hoe heb je het daar ervaren?

“Dit was eigenlijk heel toevallig. Via mijn studie kreeg ik de keuze om daar een minor te volgen. Ik aarzelde geen seconde. Tot op heden wordt de elektronische muziek daar goed vertegenwoordigd en zitten de grotere partijen uit de muziekindustrie er ook gevestigd. Daar heb ik een zeer fijne tijd gehad en muzikaal veel nieuwe inzichten gekregen.”

 

Budakid:

De Rockacademie is een fijne omgeving waar iedereen hard aan zijn eigen ding werkt

Budakid This Is Our House Live

Je hebt sindsdien al behoorlijk wat internationale vlieguren achter de decks gemaakt. Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je?

“Off Sonar Festival in Barcelona vond ik een unieke ervaring. Hier speelde ik samen met een maatje van me, Jonas Saalbach, op de avond van Sasse’s imprint: Moodmusic. Daarnaast vind ik KaterBlau, een club in Berlijn, eigenlijk altijd wel een hoogtepunt.”

Je studeert dus aan de Rockacademie. Hoe vind je het daar, en hoeveel profijt heb je ervan als artiest?

“De keuze voor deze opleiding kwam voort uit het idee dat ik een periode, van tijd, moest creëren om mezelf verder te ontwikkelen. Van de deze keuze heb ik nog geen moment spijt gehad. Het is een fijne omgeving waar iedereen hard aan zijn eigen ding werkt.”

Waar of uit wie haal je je inspiratie?

“Muzikaal gezien haal ik niet echt inspiratie uit bepaalde dingen of andere muziek. Ik geloof dat het meer het uitzweten is van hetgeen ik in het verleden gehoord heb. Voor mezelf heb ik wel een soort schetsboek waarin ik veel experimenteer met geluid. Dit is wel iets waar ik veel inspiratie uit haal.”

Wat is je ambitie?

“Om het gevoel dat ik krijg van muziek, of die nou zelf geproduceerd is of gedraaid in een dj-set, over te brengen naar de luisteraar.”

Budakid


Tracklist This Is Our House Live #3: Budakid @ Gin Fizz

Kollektiv Turmstrasse – Jupiter Sunrise
Blancah – Learning to Fly (Kris Davis Groove Remix)
Stelios Vassiloudis – Volver
Credit 00 – Curse of the Medusa
The Cyclist – Pressing Matters (Robag Wruhme remix)
Roman Flugel – Black Towers
Matthew Jonson and Sebastian Mulaert – Pollen 4 Life
The Cheapers – Memories (Vinyl Edit)
Andhim – German Winter
Alex Banks – Lost in Memory (Maxxi Soundsystem remix)
Martinez – My Anthem
Julian Jewell – Midi

BANK15

TIOH Live #4 in BANK15

De 4e editie van This Is Our House Live wordt weer een bijzondere, want we strijken neer op de plek waar we sinds kort een eigen kantoortje hebben: BANK15 in Tilburg (foto boven). Dus: This Is Our… Housewarming!

Check de event-page en zet jezelf op Aanwezig of Geïnteresseerd om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...