Rock The House #80: Tim Hox

-

Home » Genres » House » Rock The House #80: Tim Hox

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 80: Tim Hox.

Naam: Tim Hoppen
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 24 jaar
Genre: House (“…in de breedste zin van het woord”)

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
De mix is alles wat ik het liefst zou draaien tijdens een set. Opgebouwd met rustige techhouse en disco en later doorknallen met wat hardere experimentele houseplaten. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk platen van mezelf erin te proppen om alles nog meer ‘Hox’ te maken.

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?
Dit was toen ik de dj-contest van Dancetour won in Breda. Op zondag 27 mei 2012 onder mijn toenmalige artiestennaam TMH Music. Ik stond voor 25.000 man met mijn gebrande Albert Heijn cd’s te draaien.

Tim Hox

Hoe voelde je je in de aanloop naar dit eerste optreden?
Ik voelde een ontzettende spanning, hiervoor draaide ik altijd in kroegen als resident dus was dit een enorme stap. Ik probeerde mezelf kalm te maken door het te vergelijken als zulke avonden alleen voor meer man. Het hielp enigszins.

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe omschrijven?
Veel ups en downs tot nu toe. In de zeven jaar dat ik al aan het draaien ben is er veel moois gebeurd. Ik heb een zomertour gehad, heb op Dancetour Breda gedraaid en heb in de Bootshaus mogen openen voor Hardwell. Helaas zitten daar ook dieptepunten bij. Ik ben uit een duo gestapt en ik spreek diegene niet meer. Daarna heb ik het ontzettend moeilijk gehad om mijn sound te vinden voor Tim Hox. Dit is overigens wel gelukt nu. Er komen zoveel mooie dingen aan, maar daar kan ik nog niets over kan vertellen.

Hoe heeft die breuk je beïnvloed?
Ondanks dat ik het moeilijk heb gehad met de breuk van het duo en het vinden van mijn nieuwe sound, sprak ik daar eigenlijk bijna niet over met mijn vrienden en ouders. Dat probeer ik nu meer te doen, aangezien ik het altijd opkropte.

Wat is tot nu toe je mooiste gig ooit?
De Bootshaus. Ik heb natuurlijk een zomertour gehad met reisorganisator GOfun, maar dit was echt de eerste boeking in het buitenland met meer buitenlanders dan Nederlanders. Echt een hele mooie ervaring!

Tim Hox

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
Ik heb zoveel verschillende genres waar ik van hou, maar als ik ga stappen hou ik van guilty pleasures. Het liefst zo fout mogelijk.

Liever draaien op een groot festival of in een kleine club?
Kleine club, dit is intiemer en kun je beter zien wat het publiek echt wil.

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
Ik ben begonnen door een album van Tiësto, ‘Just Be’. Dit was zo’n geweldig album dat ik die alleen maar op repeat heb gezet. Ik vind het zo bijzonder wat hij in die tijd voor elkaar heeft gekregen, dat wilde ik ook!

Ga je zelf nog veel uit en bezoek je nog festivals?
Ik draai eigenlijk vaak op vrijdag en zaterdag dus heb geen tijd om uit te gaan of festivals te bezoeken.


Volg This Is Our House op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Heb je nog tips voor beginnende dj’s en producers?
Stop zoveel mogelijk tijd in je muziek, dat zal altijd jouw visitekaartje zijn. Je kunt nog zo’n tof concept om je dj-act heen hebben, maar als je muziek kut is, dan gaat het niet werken.

Wat is jouw ultieme droom als artiest?
Mainstage Tomorrowland. De stage, het geluid en het publiek zijn van zo’n hoog niveau dat je het bijna nergens anders beter krijgt.

Wil je zelf nog graag iets toevoegen?
Ik probeer elke maand minimaal 1 plaat uit te brengen. Dus hou alles goed in de gaten, want ik ga knallen!

Volg Tim Hox op social media:
Soundcloud
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...