dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicTHIS IS OUR HOUSE ON AIR #9: Drugswatcher Charles Dorpmans

THIS IS OUR HOUSE ON AIR #9: Drugswatcher Charles Dorpmans

-

Te gast in de 9e aflevering van onze radioshow This Is Our House On Air was Charles Dorpmans. Hij maakte als veldwerker bij Novadic-Kentron alle muzikale stijlen, subculturen en dus ook bijhorende drugs mee. Van de xtc-boost eind jaren ’80 en de speed-trend uit het hardcore-era, tot de thuis-apothekers en de keta-golf van nu. Hieronder kun je het radio-interview terugluisteren.

 

Huisbaas Mark van Bergen en sidekick Stef Appelhof interviewden Charles aan de hand van een aantal door hemzelf geselecteerde key tracks. Daaronder nummers van Frank Zappa, Benny Rodrigues, Royal House en The Cure.

Charles vertelde in de uitzending hoe zijn muzikale smaak vorm kreeg, dat hij zo’n 15 jaar heroïne-junkie was en hoe hij uiteindelijk van ‘zijn hobby zijn beroep’ maakte.

Luister terug:

- Advertisement -

Dorpmans groeide uit tot een van Nederlands beste drugswatchers, die aan de basis stond van veel beleid en regelmatig in de media verscheen. Na ruim 30 jaar zet hij een stap terug, in opmaat naar zijn pensioen.

Zie ook ons eerdere interview met Charles Dorpmans als onderdeel van onze serie Dance & Drugs.

Charles Dorpmans drugs

 


This Is Our House On Air

Luister hier de eerdere afleveringen terug van onze radioshow. Met onder meer Raynor de Groot (Tunnelvisions), Sam van Nieuwamerongen (Gin Fizz), Pascal Terstappen (Applescal) en Bas Veekens (013).

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Dutch Dance Talks: wekelijkse talkshow op Clubhouse

'Dutch Dance Talks' is de naam van de nieuwe wekelijkse talkshow van TIOH-hoofdredacteur Mark van Bergen op Clubhouse. De...

Dance & Drugs: Recreatieve gebruiker neigt meer naar psychedelica in coronatijd

Partydrugs als XTC en amfetamines maken in de coronatijd ruimte voor meer psychedelische drugs als ketamine en 2CB. Waar...