vrijdag, juni 18, 2021
HomeMusicNieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver - februari

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – februari

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Bandlez, Strocksu feat. Katie Sky – Sleepwalking

Disciple

Deze twee Amerikaanse dj’s en producers zouden elkaar nooit hebben leren kennen zonder de liefde voor muziek die ze beide delen. Diandre en Vishal, beter bekend als Bandlez, hebben elkaar in de schoolbus ontmoet. Diandre hoorde dat Vishal naar ‘Ghosts n Stuff’ van Deadmau5 aan het luisteren was en sindsdien maken ze samen muziek.

Het duo kwam eind januari, in samenwerking met Strocksu en Katie Sky, met een nieuwe plaat genaamd ‘Sleepwalking’. De tune werd uitgebracht op het Amerikaanse label Disciple. Geen onbekend label voor de jongens.

- Advertisement -

Het nummer begint heel rustig met een hoge zangstem onder een zweverige instrumental. De beat bouwt langzaam op en hierop volgt de eerste euforische en sensationele drop. Als je na enkele tellen dan op het punt van wegdromen staat slaat het tweede gedeelte van de drop een stuk energieker in. Na enige tijd keert de rust weer terug en gaat het nummer weer verder.

Je kunt echt spreken van verschillende hoofdstukken in deze track. Het is dan ook een aanrader om er even goed voor te gaan zitten en het hele verhaal aandachtig te beluisteren.


Au5 – The Way To Infinity

Heaven Sent

Er zijn weinig bass-artiesten van wie de tracks zo veel emotionele lading, authenticiteit en unieke sounds bevatten als Au5. Als genie achter de dubstep-klassieker ‘Snowblind’ kunnen we wel met zekerheid vaststellen dat deze producer een gevestigde naam in de scene is.

Zijn nieuwe plaat is er ook weer een die je meteen vanaf het begin meesleept. Een super dromerig intro, overlopend in een vocal die je meeneemt naar de eerste drop. Een overload aan bass trilt vervolgens op allerlei verschillende frequenties je trommelvliezen binnen. Op de achtergrond verzamelen zich steeds meer willekeurige sounds die stuk voor stuk ook weer verdwijnen in die alles overtreffende bass. Ook dit nummer neemt je dus weer volledig mee naar een andere wereld. Precies zoals we van deze artiest gewend zijn.


RustOut Records – Deepmission 3

RustOut Records

RustOut Records is een groeiend label van Nederlandse bodem met een passie voor bass-muziek. Ze gaan van super snelle neuro tot aan keiharde dubstep. Maar ook van subgenres als liquid of minimal zijn ze zeker niet vies. Als het maar een unieke sound heeft.

En een unieke sound heeft het ‘Deepmission 3’ album zeker weten. Het label heeft een arsenaal aan grote en kleine artiesten bij elkaar gezocht om deze plaat in elkaar te zetten. Het album is uitgekomen op 12 februari 2021 en staat vol met lekkere vlotte neuro nummertjes.

Het is een genot voor de alternatieve drum ’n bass liefhebber. Elke plaat heeft een compleet eigen sound en de structuur van het album is goed doordacht. De lijst begint met wat lekkere energieke en harde nummers om een lekker sfeertje neer te zetten. Naarmate je verder luistert lijkt het echter wel alsof de drukte minder wordt en er steeds meer kleine, minimale geluidjes bijkomen. Al met al is het een leuk project met veel afwisseling en vers jong talent.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips op het gebied van bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...