vrijdag, mei 7, 2021
HomeMusicNieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver - maart

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – maart

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

SampliFire – Loki EP

Disciple

Wie vaker mijn rubrieken leest heeft de labelnaam Disciple al diverse keren voorbij horen komen. De Amerikaanse dubstep-gigant bracht op 5 maart de Loki EP van SampliFire uit op hun sublabel ‘Round Table’. De Fransman heeft al veel releases gedaan op dit label en zijn sound past dan ook perfect bij hun huisstijl.

Kenmerkend voor de platen van SampliFire vind ik de sfeer in de opbouw van de tracks. Vaak kiest deze producer ervoor om een bepaalde authenticiteit mee te geven wat hij doet door het gebruik van Noorse volksmuziek. SampliFire kan je dan ook het gevoel geven dat je midden in een orkaan op een Vikingboot staat. 

- Advertisement -

Ook in deze EP zit natuurlijk die echte SampliFire-sound. De lijst bestaat uit vijf tracks waaronder twee samenwerkingen, een met Ivory en een met Akeos. In het nummer ‘Raid’ samen met Akeos vullen de artiesten elkaar perfect aan. De echte dubstep-kenner hoort precies wie welk deel van de track heeft ingevuld. Het intro schept een mysterieuze en onheilspellende sfeer om vervolgens in de, ronduit smerige, drop een bom van ontlading te laten afgaan. Zeker een aanrader!


Koven – Butterfly Effect (Deluxe)

Monstercat

Ongeveer een jaar geleden brachten Max Rotwat en Katie Boyle, oftewel Koven, hun album Butterfly Effect op de markt. Dit album is het afgelopen jaar grijsgedraaid. Het is dan ook misschien wel hun meest succesvolle project tot nu toe geweest. De deluxe versie van het album is sinds 11 maart te streamen. De plaat staat vol met geremixte tracks van het originele album en hier en daar wat nieuwe nummertjes. Er zijn een aantal grote namen te vinden in de tracklist, waaronder The Prototypes, A.M.C en onze Hollandse Franky Nuts.

Mijn favoriete track op het album is de remix van ‘YES’ die Fox Stevenson voor zijn rekening heeft genomen. Deze drum ’n bass-tune is vrolijk, zomers, energiek en geeft je gewoon een warm gevoel van binnen. De volle, beladen vocal van Katie gaat meer dan perfect samen met de euforische drop, waarin het typische Fox-geluid niet te missen is. Dus heb je geen tijd om het hele album in één keer te luisteren, pak dan zeker wel even deze track mee.


Doctor P – Get Money

Circus Records

Doctor P is zonder enige twijfel een belangrijke naam in de bass-scene. De producer en dj is superdivers en heeft al met vele grote artiesten samengewerkt. Zijn platen zijn ook niet over één kam te scheren. Hij is een kameleon als het gaat over de stijl van zijn muziek. Ik ben zeer te spreken over zijn laatste release ‘Get Money’.

Deze dubstep-tune heeft hij eergisteren uitgebracht, maar het had ook zó in 2012 kunnen zijn. De Brit heeft ervoor gekozen om een oldschool plaat te maken, maar dan wel in een nieuw jasje. De lasergeluiden en de bass zijn kenmerkend voor de stijl van toen. Je hoorde dit soort muziek veel in de prime van Skrillex. ‘Get Money’ is uitgebracht op Circus Records, het label van Doctor P en Flux Pavilion. Mocht je dus nog even terug willen naar die goede oude dub-dagen, dan is deze track zeker aan te raden.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips op het gebied van bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...