donderdag, januari 27, 2022
HomeMusicNieuwe EDM & Future house releases: De top 3 van Juliano van...

Nieuwe EDM & Future house releases: De top 3 van Juliano van der Knaap – juni

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van EDM & future house van Juliano van der Knaap. Plus de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Julian Jordan, Teo Mandrelli & Jordan Grace – Shout

TATT Records

“Shout, shout, let it all out”

Herken je deze songtekst? Die komt natuurlijk uit ‘Shout’, een welbekende 80’s-klassieker van de band Tears for Fears. Julian Jordan stak het nummer samen met Teo Mandrelli en Jordan Grace in een nieuw jasje. En het resultaat mag er zeker zijn!

Julian Jordan kwam al eerder voorbij in mijn top 3 toen hij ‘Let Me Be The One’ uitbracht. Ditmaal verrast hij met deze 2021-versie van ‘Shout’. Het is een track ‘met een sound die wij niet helemaal gewend zijn’ van hem, aldus de artiest zelf.

Met de vernieuwde vocalen, het verfijnde gitaarwerk en een simpele – maar catchy – slaphouse-drop, hebben de heren een mooie plaat neergezet. De kans is dan ook groot dat het nummer binnenkort in meerdere dance-lijsten terug te vinden is.


Plastik Funk & Inpetto – I’ll Be The One

Future House Music

- Advertisement -

Plastik Funk, bestaande uit Rafael Ximenez-Carrillo en Mikio Gruschinske, heeft een nieuw pareltje gecreëerd. Ik ontdekte het dj-duo een flink aantal jaar terug, toen zij samen met Tujamo de clubs veroverden met het nummer ‘WHO‘ In de jaren die volgden is de stijl van de twee flink veranderd en dat smaakt naar meer.

Samen met Inpetto maakten de artiesten ‘I’ll Be The One’. Een verfrissende track waarin van alles tegelijk gebeurt. Het zit vol vocalen, drums en samples die dwars door elkaar heen lopen. Bij sommige releases kan dit rommelig klinken, maar in dit nummer komt de combinatie aan geluiden goed tot zijn recht en resulteert het in een ijzersterke plaat!


Marc Benjamin feat. Nodis – Feel Something

SOURCE

Dj/producer Marc Benjamin stoomt maar door met zijn geweldige producties. Keer op keer blijft hij mij verbazen. Daarom is het hoog tijd om er eens eentje uit zijn grote lijst aan releases te pikken en mee te nemen in mijn top 3.

Kort geleden bracht hij ‘Feel Something’ uit, een futuristische plaat met een fijne bassline en drums. Wat opvalt is dat hij in deze dance-productie een paar keer wijzigt naar een hiphop-beat. Gevolgd door een sterk staaltje tekst van rapper Nodis, die een mooie bijdrage levert aan het nummer.

Beide genres zijn op een unieke manier samengevoegd. De twee artiesten laten met deze tune zien dat je ze de komende tijd zéker in de gaten moet houden!


Spotify-lijst EDM en future house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM en future house releases voor deze maand:


Meer tips over EDM en future house?

Check hier de eerdere artikelen van Juliano van der Knaap over EDM en future house. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...