zaterdag, september 23, 2023

Nieuwe EDM en future house releases: De top-3 van Juliano van der Knaap – november

-

Home » Music » Nieuwe EDM en future house releases: De top-3 van Juliano van der Knaap – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Juliano van der Knaap op het gebied van EDM en future house.

Oliver Heldens & Party Pupils – Set Me Free (feat. MAX)

OH2RECORDS

Rotterdammer Oliver Heldens, de Party Pupils en MAX hebben de hoofden bij elkaar gestoken voor ‘Set Me Free’. Met de pakkende vocalen, warme synths en discosferen is het zeker de moeite waard om dit nummer te beluisteren.

De track staat op dit moment bovenaan de Beatport Future House lijst. Het nummer is uitgekomen op het zogeheten OH2Records. Dit is een nieuw label, gecreëerd door Oliver Heldens en zijn team. In 2014 startte hij met Heldeep Records en tot op heden is dit een enorm succes. Het nieuwe label leunt vooral tegen de melodieuze dance/pop kant aan, met ‘Set Me Free’ als eerste release!


Alex Pizzuti – Memories

HEXAGON

Menig danceluisteraar kent het nummer Memories van David Guetta uit 2009 nog heel goed. De Italiaan Alex Pizutti heeft het nummer een nieuw leven gegeven. Hij heeft veel herinneringen aan het origineel en voelde daarom de drang om er een eigen draai aan te geven. Met resultaat! Afgelopen maand is het uitgekomen op HEXAGON, het label van Don Diablo.

De release bevat futuristische geluiden en zowel de vocalen van Kid Cudi als de instrumentalen heeft hij zeer goed ingepast. Het nummer kan gezien worden als Slap House, een vrij nieuwe stijl die tegenwoordig veel terugkomt in dancenummers.


DubVision & Pontifexx – Stand By You

STMPD RCRDS

Dj-duo DubVision, bestaande uit de broers Victor en Stephan Leicher, heeft met Pontifexx de krachten gebundeld. Het nummer ‘Stand By You’ heeft vervolgens zijn thuis gevonden op STMPD RCRDS, het label van Martin Garrix.

Je kunt de stijlen van beide artiesten goed terug horen in het nummer. De combinatie van de dromerige geluiden en de krachtige vocalen is enorm sterk. ‘Stand By You’ zorgt er dan ook gegarandeerd voor dat je nóg meer verlangt naar het volgende festivalseizoen.


Meer tips over EDM en future house?

Check hier de eerdere artikelen van Juliano van der Knaap over EDM en future house. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...