zaterdag, september 23, 2023

Nieuwe hardcore releases: de top-3 van Joes Maas – mei

-

Home » Music » Nieuwe hardcore releases: de top-3 van Joes Maas – mei

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van hardcore van onze nieuwe Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Peckerhead – Copenhagen Bloodbank (Reeza’s Greasy Fucking Remix)

Mokum Records

Waar Cenobite records vorige maand de early hardcore vertegenwoordigde in de hardcore releases van april, is het dezelfde labelbaas, Michel Klaassen, die ook deze maand met een nieuwe early hardcore-release komt. Ditmaal op zijn andere label, Mokum Records.

Op dat label brachten Peckerhead en Reeza een heerlijke early hardcore-EP uit: ‘The Sound Of Tomorrow‘. Ze sluiten af met een stevige Copenhagen Bloodbank-remix van Reeza, het absolute hoogtepunt van deze EP. Het bevat alle componenten die ik het liefst zie in een early hardcore-track: een harde 909-kick in combinatie met een snelle, energieke en meeslepende melodie.

Overigens was ‘The Sound Of Tomorrow’ niet de enige release van Mokum Records deze maand. Ze brachten ook een EP uit met alle remixen van ‘Feel The Fury Coming In’ en die is zeker ook het checken waard.


EQUAL2 & Chaotic Brotherz – Fight Music

Partyraiser Recordings

EQUAL2 beloont zijn opmars binnen de uptempo scene met een prettige EP op Partyraiser Recordings. Het label van Partyraiser is een van de grootste en meest actieve labels in deze scene. ‘Stone Cold Killer‘ is alweer de vijfde EP op het label dit jaar.

De artiest is geen onbekende op Partyraiser Recordings. Eerder had het 17-jarige talent al releases op de EP’s ‘We Roar Vol.3‘ en ‘Drop Hot‘ van Chaotic Brotherz. Op die laatste trok hij pas echt mijn aandacht met zijn track ‘Last MF‘. Dit was overigens óók een samenwerking met Chaotic Brotherz.

Van deze nieuwe samenwerking tussen EQUAL2 en Chaotic Brotherz had ik dan ook hoge verwachtingen. En deze hebben ze zeker weten te overtreffen. ‘Fight Music’ is een lekkere, snelle uptempo track bestaande uit verschillende kicks afgewisseld met gave samples.


Dj Mad Dog – Il Futuro

Dogfight Records

Dj Mad Dog bewijst zich opnieuw met zijn ‘Downtempo EP‘. Waar de laatste jaren een race ontstond rondom de hoogste bpm’s slaat hij een nieuwe weg in. Zoals de naam al verklapt ligt de focus binnen deze EP vooral op het lagere aantal beats per minute. Maar ook komen de sounds en sferen van de early hardcore / early rave helemaal terug, iets wat ik zelf altijd kan waarderen.

De track ‘Il Futuro’ brengt in mijn ogen perfect de early rave sfeer terug, overigens wel in een nieuw jasje. Door zijn extreem duistere toon in combinatie met de lage bpm’s is dit de absolute favoriet van deze EP. 

Hierbij wil ik niks afdoen van de andere drie tracks. Iedere track heeft iets unieks en weet zich door verschillende invloeden te onderscheiden. Die differentiatie is iets wat de hardcore al een tijdje mist, op een paar artiesten na. En ik ben benieuwd of deze EP inspiratie biedt voor andere producers. 


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn favoriete releases voor deze maand:


Meer tips over hardcore?

Check hier de eerdere tips van Joes. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....