zondag, januari 17, 2021
Home Features Nieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk...

Nieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck – november

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck op het gebied van hardstyle en hardcore.

Atmozfears & Sound Rush – Crazy

ART OF CREATION

Dit pareltje kwam op 5 november de wereld in. Niet als single, maar als een van de nummers op het gloednieuwe album van Sound Rush, genaamd ‘Brothers’. Het album had op 31 oktober met een heerlijke releaseparty in Poppodium 013 in Tilburg gepresenteerd moeten worden. Vanwege de aangescherpte maatregelen werd het evenement echter verplaatst naar 23 januari.

Hét nummer van het album is ‘Crazy’. Een collab van de tweelingbroers Sound Rush, alleskunner Atmozfears en zanger Michael Jo. Die laatste werkte al samen met andere hardstyle-artiesten, zoals Wildstylez, Jay Reeve, Audiotricz en Wasted Penguinz. Een zanger die zich dus thuis voelt in de harde stijlen en met zijn stem prachtig past bij het subgenre euphoric.

- Advertisement -

‘Crazy’ wordt gekenmerkt door een intense en effectieve melodie, gecombineerd met krachtige kicks. De perfecte samensmelting van de stijlen van de gebroeders Boeren en Tim van de Stadt. De spanning bouwt op gedurende de track en het geheel eindigt met een rauw randje.


Act of Rage & Rejecta – REJECTOFRAGE

MINUS IS MORE

Dit nummer schreeuwt raw hardstyle aan alle kanten. De heavy kicks komen straight in your face en de kickrolls vliegen je om de oren. Het is een ongelooflijke combinatie van twee rauwdouwers die allebei bekend staan om hun strakke melodieën en ongepolijste kicks. Act of Rage en Rejecta zijn er ook zeker niet vies van om flinke screeches te produceren. Het komt vaak voor dat wanneer twee artiesten samenwerken, de een de ander overstemt. Maar in dit nagelnieuwe nummer hoor je de stijl van beide artiesten er keihard doorheen knallen.

De titel van het nummer is wat minder origineel, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het nummer. De YouTube-video laat menig liefhebber ook weer watertanden; het is een compilatie van beelden van Supremacy 2019 en de livestream van Intents Festival van afgelopen zomer.

‘REJECTOFRAGE’ is een nummer voor de echte rauwdouwer. Wij zijn benieuwd wat beide heren in de toekomst samen gaan uitbrengen. Dit smaakt naar meer!


AniMe & Deadly Guns – Let It Burn

DOGFIGHT RECORDS

Uptempo fanatics opgelet, Deadly Guns wordt nog wel eens gezien als ‘new kid on the block’, maar maakt zijn beloftes meer dan waar. Hij scoort hoog met deze release met de ‘Queen of Italian Hardcore’. AniMe gaat al heel wat jaartjes mee, maar ze bewijst keer op keer: she is in it for the long haul.

Waar Deadly Guns om bekendstaat, is zijn unieke sound. De combinatie van hoge kicks, vrouwelijke vocalen en het razendsnelle tempo, is prachtig. The Chosen Ones krijgen hier zeker geen genoeg van. Op de achtergrond hoor je zelfs snaarinstrumenten, Michael Augustus bespeelt zelf namelijk de gitaar.

Het nummer vraagt exact de energie die je in de videoclip terugziet. Het skelet met de vuurspuwende vlammenwerper geeft de vibe perfect weer. Put your f*cking hands up!


Meer tips over de harde stijlen?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over de harde stijlen. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is op het moment stagiaire bij TIOH. Ze volgt de opleiding tot International Event Manager aan de Breda University of Applied Sciences. Ze is een echte fan van de hardere stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Echter is haar muzieksmaak heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.

Gerelateerd

Dance & Drugs: (Onder) invloed in coronatijd

Drugs en onze roemrijke dancecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vergaat het de gebruiker in een tijd...

Interview: Shane Codd scoort een hit in Europa met zijn debuutsingle

De Ierse Shane Codd is kortelings doorgebroken met zijn debuutsingle Get Out My Head. Dit nummer behoort tot de...