Nieuwe house en techno releases: De top-3 van Peter Dijk – december

-

Home » Music » Nieuwe house en techno releases: De top-3 van Peter Dijk – december

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van house en techno. Met deze maand voor het eerst ook een Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Re.you – The Night We Met

Moon Harbour

Lang geleden leek Marius Maier a.k.a. Re.you een sportieve toekomst tegemoet te gaan als veelbelovend jeugdbasketballer. Een flinke knieblessure gooide roet in het eten en vanaf dat moment lag de focus op muziek. Via een plaatselijke dj-contest begon hij met het produceren van hiphop-beats in de lijn van dj Premier (Gang Starr). Jaren later en een eigen sound verder komen zijn releases uit op labels als Keinemusic, Cocoon (van Sven Väth) en Moon Harbour. Labelbaas Mathias Tanzmann staat garant voor meer dan twintig jaar aan topreleases. ‘The Night We Met’ is daar een prachtig voorbeeld van. Gelaagd, melancholisch en dubby. Met op precies het goede moment gesamplede vocalen die doen denken aan snippets van Alicia Keys. Laten we hopen dat Re.you de komende tijd meer van dit soort pareltjes uitserveert.


Adam Ten – Mita In Reverse

Rebellion

Voor de tweede track van de maand gaan we naar Tel Aviv, Israël. Adam Ten speelt daar een belangrijke rol in de underground-scene. Als lid van het Terra collectief organiseert hij feesten op de mooiste outdoor-locaties in Israël, heeft een eigen clubnacht en debuteert met de EP ‘We Move‘ op Rebellion. Rebellion is het sublabel van Crosstown Rebels, het label van Damian Lazarus. Volgens Adam Ten is de scene in Israël en Tel Aviv in het bijzonder springlevend. Juist vanwege de vaak gespannen politieke situatie zoeken veel mensen een uitlaatklep en wordt er maximaal gefeest. Tracks als ‘Mita In Reverse’ sluiten hier naadloos bij aan, ogen dicht en gaan. Van Adam Ten gaan we nog veel horen!


Maceo Plex – Cinemax

Ministry of Sound Recordings

Eric Estornel behoort als dj en producer inmiddels tot de wereldwijde zwaargewichten. Cubaanse roots, opgegroeid in Dallas en Miami en tegenwoordig met vrouw en kids woonachtig in Barcelona. Bekend geworden met zijn electro-alias Mariel Ito, is wat hij uitbrengt inmiddels veel méér dan dat, en niet meer in een hokje te plaatsen. Met zijn alter-ego Maetrik produceert hij vooral techno-georiënteerde tracks maar de laatste jaren vliegt hij toch vooral de wereld over als Maceo Plex. Zijn sound is vaak rauw maar altijd dansbaar met een bepaalde luchtige hook of twist. Zo geven de gesamplede vocalen van The Quantic Soul Orchestra’s Pushin’on (Alice Russel) een fijne house-feel aan het nummer. Het zijn juist deze details die tracks van Maceo Plex typeren. Dat maakt hem een graag geziene gast in clubs en op festivals.


Spotify-lijst house en techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen met ingang van deze maand ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De house en techno releases voor deze maand:


Meer tips over house en techno?

Check hier de eerdere tips van Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...