donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe house en techno releases: De top-3 van Peter Dijk – november

-

Home » Music » Nieuwe house en techno releases: De top-3 van Peter Dijk – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van house en techno.

Lopezhouse – Düsseldorf

BEDROCK RECORDS

Bij een eerste selectie kan Bedrock records uiteraard niet ontbreken. Het label van John Digweed en Nick Muir levert al meer dan 20 jaar een constante stroom aan kwaliteitsreleases. De meest recente EP is ‘Sunburst’ van het Spaanse duo Lopezhouse uit La Mancha. Ze staan bekend om hun unieke eigen sound met elementen van onder andere Krautrock en psychedelica. Bij het beluisteren van de track ‘Düsseldorf’ (subtiele verwijzing naar Kraftwerk?) komen hypnotiserend en trippy als omschrijving nog het meeste in de buurt. Pink Floyd-house met een twist!


Dave Seaman – Hired state of unconsciousness (Rodriguez remix)

SELADOR

Dave Seaman was in de jaren ’90 als producer betrokken bij de Pet Shop Boys en een veelgevraagd remixer voor onder andere Janet Jackson en David Bowie. Onder dance-liefhebbers is hij vooral bekend geworden om zijn progressive sound. Tegenwoordig brengt hij als 3D samen met Darren Emerson (ex-Underworld) en Danny Howells tracks uit. Voor de vinyl-liefhebbers: Dave Seaman biedt een groot deel van zijn platencollectie te koop aan op Discogs.

In 2018 bracht Seaman ‘Hired State Of Unconsciousness’ uit. Deze herfst sloot de Fransman Rodriguez jr (Olivier Mateu) zich op in zijn Parijse analoge universum en gaf zijn eigen draai aan het nummer. Een melancholische remix is het resultaat. Maar check vooral ook de andere remixers op deze EP, niet de minste namen!


Space Food – Talk to me

RADIANT

Voor de laatste track gaan we naar Sint Petersburg. Het Russische duo Space Food komt met ‘Talk To Me’, een gelaagde track die doet verlangen naar een donkere, zinderende clubnacht. Ze brachten het uit op Radiant, het label van Sabri Kastrati, onder dance-liefhebbers beter bekend als Sabb.

Sabb is geboren in Kosovo maar woont inmiddels in Zürich, Zwitserland. Op zijn label brengt hij samen met Black Circle melodieuze en gelaagde clubtracks uit. Hun releases zijn te vinden in de platenkoffers van onder andere Black Coffee, Nic Fanciulli en Ame. Afgelopen januari was er nog een mooie showcase van het label in De Shop in Antwerpen.

‘Talk To Me’ van Space Food kwam 13 november uit. En mocht je ze in actie willen zien en in de buurt zijn: op 20 november geven zij een showcase in Moskou. Hopelijk zijn ze snel ook wat dichterbij te bewonderen.


Meer tips over house en techno?

Check hier de eerdere tips over house en techno. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

House en techno in december: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...

Nieuwe melodic house releases in november: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...