Nieuwe melodic house releases in april: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases in april: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in april 2022 van Peter Dijk. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Moshic – 3 Types Of Tears (The Shaman’s Daughter EP)

Contrast Records

Dat Israël een bakermat is van de meer diepe, progressive sound is alom bekend. Naast Guy J, Guy Mantzur is ook de wat minder bekende Mo Shic Shlomi een vaste kracht binnen het genre. Zijn laatste release is ‘The Shaman’s Daughter‘ op zijn eigen label Contrast.

Mijn favoriet van die EP is ‘3 Types Of Tears’. Laag voor laag bouwt de track op, diep en met nét genoeg flarden van mysterieuze oosterse vocalen. Waar de eerdere tracks van Moshic nogal bombastisch en elektronisch klonken, vliegt ‘3 Types Of Tears’ nergens uit de bocht en weet hij alles in goede banen te leiden. Alsof dit de sound is waar hij jaren naar toe heeft gewerkt. Prachtig!


Gorge – Darkness

klaus:elle records

Gorge maakt met ‘Darkness’ de track waarbij je aan alles voelt dat het feestje op de dansvloer naar de volgende versnelling gaat. Een beat zonder poespas, uitgekiende synths en donkere, gesamplede vocalen (David Attenborough?) maken het helemaal af. Knap hoe Gorge er in slaagt om dit in amper zeven minuten voor elkaar te krijgen. Deze gaan we nog vaak horen deze zomer!


Manuel Tur – Paperasse

Freerange records

Vanuit de thuisbasis in Essen, Duitsland zorgt Manuel Tur opnieuw voor een melancholische track zoals hij dat ook vaak deed in zijn andere samenwerkingen. Freerange-labelbaas Jimpster zal content zijn met deze release.

De track is opgebouwd rond slechts een aantal resonerende akkoorden en zo weet ‘Paperasse’ de spanning mooi vast te houden. Met Clavis bracht Manuel Tur al eerder tracks uit die het genre overstijgen en dat is ook hier weer het geval. Tracks die door de gelaagdheid het zowel thuis als op de dansvloer goed doen.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in april:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe melodic house releases in september: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – maart

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...