maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeGenresHouseNieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – juni

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – juni

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Nick Curly- Mute Navigator

Radiant. records

‘Mute Navigator’ was blijkbaar al even uit, maar vanwege de nieuwe EP ‘The Remixes‘ is de track opnieuw uitgebracht en viel hij mij op. De originele mix van Nick Curly zelf springt er wat mij betreft nog altijd uit. Een dikke groove, soulvolle vocalen en geen geluid of sample te veel. Kaal en lekker effectief, echt een plaat in het verlengde van Defected Records. Nick Curly is er weer in geslaagd een heerlijke, diepe track te produceren.


Solomun – Nobody Is Not Loved

NINL records

Voor de tweede tip deze maand niet een enkele track maar een heel album, van Solomun (hoofdfoto). Als labelbaas van Diynamic records en met residencies op onder andere Ibiza (Solomun+1) heeft hij zijn sporen méér dan verdiend. Het afgelopen jaar heeft hij gebruikt om na 11 jaar zijn tweede plaat af te leveren.

En die start bij de eerste track met soulvolle gastvocalen van niemand minder dan Jamie Foxx. Foxx is vooral bekend als Hollywood-acteur. Zo speelde hij onder andere in Quentin Tarantino’s ‘Django Unchained’ maar ook in ‘The Amazing Spider-Man 2’. Des te verrassender is het om hem als zanger terug te horen.

- Advertisement -

Na de openingstrack bouwt de plaat langzaam in tempo op naar een hoger bpm. Eigenlijk luistert ‘Nobody Is Not Loved’ als een dj-set in opbouw. Met uitstapjes naar pop en soul heeft Solomun een breed scala aan genres waaruit hij put. Zelfs een vleugje indierock is te bespeuren in de samenwerking met Isolation Berlin. Hun track ‘Kreatur Der Nacht‘ is een regelrechte verwijzing naar de jaren ’80.

‘Nobody Is Not Loved’ is een sterke plaat waarbij Solomun op een natuurlijk wijze genres en hedendaagse elektronica in elkaar weet te vlechten.


Calussa & Malone – More Life

Hurry up slowly records

Calussa & Malone hebben wat mij betreft dé zomerhit van 2021 gemaakt. In een track van amper 3 minuten zetten ze de zomerse sferen volledig naar hun hand. Een aanstekelijk refrein, blazers, climaxen. Toegegeven, het klinkt allemaal wat makkelijk, maar wát een vrolijkheid en wat kómt deze plaat op een goed moment. Het leven keert langzaam weer terug op de dansvloeren wereldwijd: more life inderdaad!


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Simpel naar Solomun in Antwerpen of Extrema Extra: Festivals België buitenkansje voor bovenburen

In Nederland vinden nog zeker een maand geen festivals plaats, maar in België is het bal juist net weer...

Nieuwe house en techno releases: De top-3 van Peter Dijk – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...