Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – mei

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – mei

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Clarinets – Invisible Path EP

Funnovojere records

Massimiliano Pagliara heeft zijn label Funnovojere vernoemd naar een baai in de buurt van zijn geboortestreek in Salento, Zuid-Italië. Naast resident-dj van de Panoramabar (Berghain) in Berlijn is hij sinds twee jaar op zoek naar parels voor zijn eigen label. Dat zijn zoektocht behoorlijk succesvol is bewijst de EP van Clarinets, het alter ego van Gacha Bakradze uit Tblisi, Georgië.

‘Invisible Path’ is een prachtige plaat. Vier tracks met elk een eigen sfeer maar tegelijk ook als totale EP een mooi, organisch geheel. De track ‘Knee’ roept visioenen op van een zonsondergang op het strand en heeft ook die typische Balearen-sound. Een mooie, sfeervolle track die zich langzaam openvouwt aan de luisteraar. Laagje voor laagje en met oog voor detail weet Clarinets de track verder uit te bouwen en de aandacht vast te houden. Luister vooral ook de overige tracks op deze EP want die zijn het meer dan waard.


Nordfold – First

Anjunadeep

Soms ontdek je per toeval dat een nieuwe track uit Nederland komt. Dat was het geval bij Nordfold a.k.a. Simon van Leunen uit Amsterdam. Na samenwerkingen met onder anderen Budakid in 2020, komt zijn laatste plaat uit op het befaamde Anjunadeep uit Londen. De track is opgebouwd rond een loop van vocalen, aangevuld met percussie en warme akkoorden. De pakkende hook in het synth-lijntje zorgt dat je de track niet snel uit je hoofd krijgt. ‘First’ kwam al vaak terug in andere sets en ik ben dan ook benieuwd wat Nordfold de komende maanden nog meer in petto heeft.


Atmos Blaq – Nefarious  (Atmospheric Mix)

MoBlack records

Samukelo Shembe alias Atmos Blaq is een jonge autodidact uit Soweto, Zuid-Afrika. Op het eerste gehoor tekent hij hier voor standaard afro-house maar ‘Nefarious’ gaat veel verder dan dat. Melancholische piano-akkoorden, strijkers… de jonge producer trekt alles uit de kast om zijn visitekaartje af te geven. De track bouwt toe naar een mooie climax om vervolgens langzaam terug te keren naar de basisgroove. Het is duidelijk dat deze release naadloos past in sets van onder andere Black Coffee en &ME (Keinemusik). Het kan niet anders dan dat we de komende tijd nog veel van Atmos Blaq gaan horen.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....