Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – april

-

Home » Music » Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

Dubesque – Ailganet

Arcane

Weer zo’n mooi voorbeeld van een track met een relatief lage BPM – 126 – die desondanks vol energie zit! Mijn favoriet deze maand en hij gaat zeker mee in mijn ‘platenkoffer’ aankomende zondag als ik opname heb voor Partycast TV!

Ik word er voornamelijk vrolijk van en ik denk dat dat met name aangewakkerd wordt door de percussie. Het doet denken aan Latijns-Amerikaanse muziek waar je wel op móet dansen. Toch heeft deze plaat ook een melancholisch tintje hier en daar, maar daar word ík juist heel blij van.


Klaudia Gawlas – Momentum

KD Raw / KD Music

Prachtige plaat van een Duitse producer die bekend staat om haar emotioneel geladen sets. En emotioneel geladen is deze plaat zeker wat mij betreft. De kick is diep, de vocals mysterieus en van de break kreeg ik eerlijk gezegd wel kippenvel, erg trancy ook. De hoofdmelodie is opzwepend en gecombineerd met de pittige kick zou deze plaat absoluut niet misstaan op een main stage. Laten we hopen dat dat er deze zomer van komt!


YANT – Contravention

SK_eleven

Deze plaat is déze maand de vertegenwoordiger van wat ik het genre ‘mogelijk-verdwaald-in-een-donker-onbekend-bos’ ben gaan noemen. De main ‘melodie’ klinkt echt best wel eng, dus past prima in dit genre! Kick is niet te diep – en dat hoeft ook niet voor deze plaat – en de percussie zal een dansvloer, denk ik, uit z’n dak laten gaan. In mijn meest kritische bui merkte ik wel dat ik na een minuut of vier klaar was met luisteren, dus wellicht iets te monotoon. Maar desondanks een dikke plaat van de producer uit Manchester!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...