zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeGenresTechnoNieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – februari

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – februari

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

FJAAK – Flash

FJAAK

Yes, wat een heerlijke plaat, mijn favoriet deze maand! Dit Duitse duo, dat samen opgroeide in een buitenwijk van Berlijn, staat wat mij betreft altijd garant voor een bak energie, opzwepende, relatief vrolijke melodielijnen, en harde kicks.

‘Flash’ brengt precies dát: ik kreeg er ontzettende zin van om te dansen. De melodie is heerlijk funky en deed me zelfs een beetje denken aan de nineties. Bonus is dat de opbrengst van deze en de andere tracks op het album ‘SYS02’ volledig ten goede komt aan de clubs waarnaar de tracks vernoemd zijn. Check beslist ‘Basement‘ ook even: lekkere vocals en ook een opzwepend nineties sentiment!


I Hate Models – Sad Groove

Disco Inferno

In 2016 was deze artiest er ineens, en pas in 2018 was deze geboren Parijzenaar bereid om zijn eerste interview te geven. Tikje eigenzinnig dus en dat is ook goed te merken aan zijn stijl: zijn muziek is heel pittig, voor mainstream techno-liefhebbers wellicht een tikje ontoegankelijk maar voor mij zitten er echte parels tussen.

- Advertisement -

‘Sad Groove’ bracht hij deze maand uit als onderdeel van zijn EP ‘DI001‘ op zijn eigen label Disco Inferno en dat is wat mij betreft één van zijn sterkere tracks. De naam van de track verraadt al een beetje waar het heen gaat. Het riep voor mij vrij sterke gevoelens van melancholie op, maar dan wel gecombineerd met een stevige kick, hypnotische klanken en vocals.


Octavio – Spreading Waves

LPZ Records

Deze Paraguayaanse producer bracht bij LPZ Records een zeer puike plaat uit! Ik schreef vorige maand al over mijn voorkeur voor platen die dat licht angstige gevoel oproepen wanneer je mogelijk verdwaald bent in een donker wordend bos. Mocht je dat gevoel willen oproepen dan zou ik zeker deze even opzetten. Lekker duister en diep maar toch driving genoeg om er heerlijk op te kunnen dansen. Heerlijk!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...