woensdag, september 28, 2022

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – juni

-

Home » Music » Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau, die het dit keer erg moeilijk vond om de drie beste tracks te kiezen. En dat is goed nieuws voor de techno-liefhebbers! Want er is dus een hoop moois uitgekomen afgelopen maand en dát zorgde voor keuzestress.

Adam Beyer & DJ Rush – Restore My Soul

Drumcode

Deze keuze zal de mensen die mijn muzieksmaak als techno-dj een beetje kennen misschien lichtelijk verbazen. Tegenwoordig associeer ik in ieder geval Adam Beyer en het label Drumcode – het label waarop deze track is uitgebracht – met techno die mij regelmatig wat te commercieel en niet duister genoeg is. Maar deze plaat is echt goud. Ondanks een niet al te harde kick lekker duister, echt een verdwaald-in-het-bos-plaat. Check vooral ook de break die rond 04:15 begint, die wil ik binnenkort wel ergens in een nachtclub horen!


Deas – Confusion

Planet Rhythm

Ja! Deas is wel een producer om te onthouden, zeker als je van licht melancholieke techno houdt met hier en daar een donkere ondertoon. ‘Confusion’ is er weer zo eentje alhoewel ik er niet van in de war raak maar vooral zin krijg om te dansen. Het is een warme plaat, zeker met de synth die er later bij komt. Het is niet de kick – vind ik – maar vooral de percussie die de plaat z’n drive geeft. Ik zou ‘m zelf denk ik niet peak time draaien maar hij is heerlijk om gewoon thuis naar te luisteren en iets eerder op de avond klinkt-ie op een dansvloer ongetwijfeld fantastisch!


VÅGH – Angular Momentum

Suara Music

Wat een fijne hypnotiserende plaat vol melancholie! Hij dendert maar door, in de goeie zin des woords, en ik kon me helemaal voorstellen hoe een live publiek hier helemaal van in techno-trance raakt. Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar deze plaat raakt op een of andere manier een snaar bij mij. Echt mooi. Heel knap ook dat de plaat mij bleef boeien zonder dat er telkens nieuwe synths of andere instrumenten bij moesten komen. Techno zoals techno bedoeld is!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...