zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeGenresTechnoNieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – maart

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – maart

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

B. Riley – Tunnel Vision

DTL Records

Misschien ligt het aan mij, maar voor mijn gevoel neemt de gemiddelde BPM in technomuziek rap toe sinds het uitbreken van de coronacrisis. Nu vind ik dat heel fijn: een BPM van 136 kan een track heel energiek maken en je de gelegenheid bieden om even wat opborrelende agressie kwijt te raken.

Maar laten we de platen die wat lager in de BPM zitten en tóch heel energiek zijn vooral niet vergeten. Dit is er zo eentje. Een juweeltje en daarom mijn nummer één deze maand! Met name de percussie doet je eigenlijk al snel vergeten dat de BPM ‘slechts’ 127 is. De melodielijnen zijn warm en een tikje melancholisch. En dat doet het bij mij óók altijd goed.


Kontain – Violent Paradise

Clergy

Deze track doet z’n naam eer aan! De eerste 2 minuten klinkt het vooral ‘violent’ met een rauwe, hardcore-achtige kick en opzwepende vocals die niet veel gezelligheid oproepen (en dat is precies goed). Rond 2:30 komt het paradijselijke gedeelte om de hoek kijken met een lekker diepe, hypnotiserende melodie. Toen ik deze track voor het eerst hoorde, zag ik mezelf al staan op een festival – blik op oneindig en dansen maar!


Regent – Obsidion

Planet Rhytm

- Advertisement -

Dit is een heel mooie track die mij ook hevig deed verlangen naar de dag dat we weer mogen dansen. Energiek, meeslepend en de klankkleur van de melodie schuurt voor mij lichtjes tegen de wat oudere trance aan. De sfeer is lekker hypnotisch, daar houd ik wel van. Maar door de pittige kick is deze track bepaald geen softie!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...