maandag, september 27, 2021
HomeMusicNieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman - april

Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – april

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance en de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Man Cub feat. Lukas Marx – In the air 

Enhanced Music

Het begint als een heerlijke trance-liedje en nietsvermoedend ga je het dan ook aan. Al snel wordt echter duidelijk dat dit helemáál geen ‘gewoon’ trance-liedje is.

Ik houd ervan als labels experimenteren. En dat doen de labelbazen van Enhanced Music. Niet zo vreemd. Achter Enhanced Music zitten de heren van Tritonal. Een duo dat een bredere focus heeft dan alleen trance. Jaren geleden volgde ik hun – toen nog – podcast, maar op een gegeven moment begonnen onze muzieksmaken te ver uit elkaar te lopen en haakte ik af.

Maar dit nummer heb ik al vaak afgeluisterd. Het is een toffe combinatie van trap en trance, met prachtige vocalen en heerlijke synths. Man Cub, een dj uit de Verenigde Staten, weet het op een fijne manier met elkaar te vervlechten. Een geslaagd experiment.


Eximinds – In The Darkness

Interplay Records

- Advertisement -

Trance en violen, het is een match made in heaven. Kippenvel kreeg ik toen ik eind vorig jaar het prachtige ‘Can I Count On You‘ hoorde, waar Julia Violin haar klassieke muziek mixt met de hedendaagse trance. Ik kan er intens van genieten. In ‘In The Darkness’ komen de violen ook weer terug. Niet van Julia Violin en waarschijnlijk ook gewoon uit de synthesizer, maar de melodie in de breakdown is prachtig.

Nou staat Eximinds ook wel garant voor heerlijke uplifters. In de afgelopen paar maanden haalden maar liefst vier nummers mijn Spotify-lijst maar tot de top-3 schopte het hij bij mij nooit. Tot deze maand dus. Want met ‘In The Darkness’ raakte de Russiche producer mij recht in het oor en kon ik niet anders dan dit plaatje met jullie delen.


Fingerprint feat. Spencer Brown – Santorini

Anjunadeep

De heren van Above & Beyond doen niet alles samen. Ieder van de drie heeft zo zijn zijprojecten. Een van de nieuwere aliassen van Tony McGuinness is Fingerprint. De laatste single heet ‘Santorini’ en is een samenwerking met Spencer Brown. Zij brachten het uit op het Anjunadeep-label. 

Het is een heerlijk progressive trance-plaatje met zomerse vibes. Niet geheel vreemd als het de naam van een Grieks eiland draagt. In oktober vorig jaar was het de locatie die Tony McGuinness had uitgekozen voor een 3 uur durende deephouse-set. De sfeer daar inspireerde hem tot het maken van deze plaat. 

‘Santorini’ is een van de vier nummers op de zeventiende editie van de Anjunadeep Explorations EP-serie. In die serie gaat het label de wereld rond en pikken zij nog onbekende deephouse-artiesten op. Het is wat dat betreft vergelijkbaar met de Anjunabeats Rising EP’s waar we in februari mee kennismaakten. Alleen bestaat de Explorations-serie al langer.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Experimental Dance Music in september: dit zijn de top 3 releases van Frank Slijpen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – september

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....