dinsdag, april 20, 2021
HomeMusicNieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman - december

Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – december

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance. Met deze maand voor het eerst ook een Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

DJ T.H. & Shuba – Paradise

inHarmony Music

Dj T.H. is een Duitse dj die mij al vaker wist te raken met zijn muziek. In mijn lijst met favoriete trancetracks staan er in ieder geval zeven waaraan hij heeft meegewerkt. Hij is net als ik liefhebber van vrouwelijke vocalen en heeft voor ‘Paradise’ de handen ineen geslagen met zangeres Shuba.

Shuba is een Amerikaanse met Indiase roots. Zij deed in 2013 mee aan American Idol en schopte het tot de halve finale. Sindsdien heeft zij zich toegelegd op haar zangcarrière en werd met name populair door haar video’s op TikTok, waar zij inmiddels meer dan 2 miljoen volgers heeft.

- Advertisement -

Het nummer werd in de laatste A State of Trance door de luisteraars verkozen tot Future Favorite. Een terechte keuze wat mij betreft.


Fonzerelli – Misguided

Magik Muzik

De wat oudere trance-liefhebbers zullen de naam ongetwijfeld direct herkennen. In 2005 zette de Noord-Ierse DJ een dijk van een klassieker op de wereld: ‘Moonlight Party‘. Het aanstekelijke nummer wist zelfs door te dringen tot de Nederlandse Top 40 en was terug te vinden op vele compilatie-albums.

Fonzerelli bleef produceren in de jaren daarna maar kon het succes van zijn debuutplaat nooit meer evenaren. In mei dit jaar bracht hij nog het album ‘Transcend’ uit. Maar ook dat bleef wat onder de oppervlakte. Met ‘Misguided’ lijkt hij echter eindelijk weer een keer raak geschoten te hebben. Onmiskenbaar zijn sound, maar wel met een moderne touch. Een aanrader!


A.M.R. – Beginnings

Silk Music

Hoewel ik mijn favoriete muziek toch vooral in de uplifting en vocal trance vind, kan ik ook de rustigere variant van het genre, progressive trance, erg waarderen. De langere opbouw, de uitgesponnen melodieën, het dromerige geluid.

Een van de plaatjes die mij de afgelopen week opviel was ‘Beginnings’. De Qatarese dj Amr Hachicho brak in 2008 door als A.M.R. op Enhanced Records met het wat steviger werk. Inmiddels heeft hij zijn thuis gevonden bij Silk Music, een label dat zich vooral concentreert op de downtempo varianten van elektronische muziek. En dit is een heerlijk plaatje om bij weg te dromen.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen met ingang van deze maand ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Check hier de eerdere tips van Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

538 Oranjedag afgelast, gemeente Breda geeft geen vergunning

538 Oranjedag in Breda gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning voor het evenement ingetrokken, als reactie op...

Dutch Dance University terug als 2-daagse conferentie: Diverse experts delen hun kennis

Donderdag 22 en vrijdag 23 april is de tweede editie van Dutch Dance University. Deze gratis bij te wonen...