Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – februari

-

Home » Music » Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance en de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Myon feat. Nikol Apatini – Ghost Town

Ride Recordings

Mijn nummer één van deze week komt uit Hongarije. Myon verwierf bekendheid als helft van het duo Myon & Shane 54 maar in 2016 besloten de dj’s beiden hun eigen weg te gaan. Sindsdien brengen zij werk uit onder hun eigen naam.

Op 5 februari 2021 kwam deze release uit. Een dromerig plaatje met de prachtige vocalen van Nikol Apatini. Het was de eerste stap van de carrière van de eveneens uit Hongarije afkomstige zangeres. Al in 2019 schreven zij dit nummer samen en na twee jaar rijpen is het dan eindelijk uitgebracht.

En het was absoluut het wachten waard! Want wat een geweldige plaat is het geworden! En ook Myon zelf ziet kennelijk de potentie. Begin februari nam hij zelfs een officiële muziekvideo op bij het nummer. Vrij uniek in de trance-wereld. Hij deelde al een aantal screenshots via sociale media, maar aanstaande zaterdag beleeft de clip de daadwerkelijke première.


Sean Tyas & Darren Porter – The Potion (Metta & Glyde Extended Mix) 

Future Sound of Egypt

In 2021 brengt Future Sound of Egypt hun 500ste release uit. Labelbazen Aly & Fila hebben ter gelegenheid van deze mijlpaal tien van hun favoriete tracks uitgekozen en nieuw talent gevraagd hiervan een rework te maken. Als eerste verscheen in deze reeks de Billy Gillies-remix van ‘Million Voices‘. De Ierse DJ drukte met een stampende remix zijn stempel op deze vocal trance-klassieker van Luke Bond & Audrey Gallagher.

En nu is het de beurt aan de Britten Metta & Glyde. Zij mochten ‘The Potion‘ van Sean Tyas & Darren Porter onder handen nemen. Een uitstekende keuze! Het nummer uit 2017 heeft een geweldige update gekregen. Destijds is het plaatje volledig aan mij voorbij gegaan. Vermoedelijk omdat het mij niet opviel: het klinkt vlak en is weinig verrassend. Maar met het toevoegen één geluidseffect deed het nummer mij anno 2021 direct de oren spitsen. Het is dan ook een heerlijk plaatje geworden. En dat maakt mij ook razend nieuwsgierig naar de volgende remixen in de FSOE 500-reeks.


Varsente – The Gateway Through Time 

Abora Recordings

‘The Gateway Through Time’ is uitgebracht op het sublabel Abora Olé en dat geeft al direct een idee in welke hoek we dit plaatje moeten zoeken. Met de zwoele Ibiza-vibe in het nummer waan je je de gehele 6:41 minuten lang op de Spaanse eilanden, in de warme zon. En dat is óók wel even fijn na alle sneeuw- en schaatspret.

Varsente is een Australische DJ die nog niet zo lang actief is. Zijn eerste release stamt uit 2017. Zijn stijl kenmerkt zich door een mengeling van uplifting beats en lange, meer progressive aandoende breakdowns zoals bij ‘The Gateway Through Time’ met een Spaanse gitaar. Een van mijn favoriete muziekinstrumenten. Het was dan ook niet zo gek dat dit nummer mij direct opviel toen ik het voor het eerst hoorde. Een heerlijk relaxed plaatje!


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:

Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...