donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – januari

-

Home » Music » Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance en de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Benjamin Duchenne feat. Victoriya – I Don’t Mind

Serendipity Muzik

Het is de eerste plaat die hij officieel uitbrengt, maar het lijkt erop dat hij direct in de roos heeft geschoten. ‘I Don’t Mind’ van Benjamin Duchenne en Victoriya kon je al horen in A State of Trance, Resonation van Ferry Corsten en GO van Giuseppe Ottaviani. Het steeg mede dankzij hun support door tot plek 5 in de Beatport Trance Charts. Absoluut terecht wat mij betreft. Al vanaf het begin word je meegezogen door de melodie en de wonderschone vocalen van zangeres Victoriya.

Benjamin Duchenne is een Israëlische trance-producer met een zeldzame ziekte die zijn spieren steeds verder verzwakt. Inmiddels is hij verlamd tot aan zijn nek en ademt hij door een respirator. Maar zijn ziekte maakte hem óók vastbesloten om de dromen die hij had na te jagen. Eén van die dromen was trance-producer te worden. Met het uitbrengen van zijn eerste plaat zet hij hierin een enorme stap. En wat hem betreft is dit nog maar het begin! Een inspirerend verhaal en een prachtig nummer.


Elysian – Water EP (The Remixes)

Anjunabeats

De popgeschiedenis kent vele zogenaamde ‘supergroups’. Een samenwerking van een aantal grote artiesten. Het label Anjunabeats kent ook zo’n supergroup. De samenwerking tussen Ilan Bluestone, Maor Levi en zangeres Emma Hewitt heet Elysian en zonder aankondiging was daar begin april 2020 opeens hun eerste single: ‘Moonchild‘. Er volgde nog een plaat en in september verscheen de EP ‘Water’.

Eind vorig jaar kwam van die EP een remixes-album uit. En daarbij lieten zij zich niet beperken door de grenzen van het genre trance. Een van de meest opvallende remixen komt van dubstep-artiest Trivecta, die hun debuutplaat in een heel ander jasje stak. Maar ook de PROFF-remix van ‘Water’ is een aanrader.


Trance Reserve feat. SinStar – Down The Hill

Abora Recordings

Op 21 december van het vorige jaar kwam ‘Down The Hill’ uit. Een samenwerking van het Russische project Trance Reserve en de Israëlische SinStar op Abora Recordings. Een plaat die mij direct opviel in al het uplifting geweld dat op me af kwam in de laatste maand van 2020. En dat kwam met name door de heerlijke breakdown en de prachtige synthesizer-melodie. Een rammer van jewelste.

Beide artiesten zijn nog niet zo bekend in het circuit. Trance Reserve is het soloproject van Konstantin Petukhov. Zijn single ‘Clusters‘ kwam al eens voorbij in A State of Trance. SinStar debuteerde in augustus 2018 met ‘Amazing Life‘ maar komt met de meeste van zijn producties nog niet boven de 1.000 streams op Spotify uit. Met ‘Down The Hill’ hebben zij nu echter een veelbelovende track gemaakt die alles in zich heeft om het bescheiden succes van hun eerdere werk ruimschoots te overstijgen. Een geweldige plaat!


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in februari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Trance in augustus: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....