Trance in juni: dit zijn de top 3 releases van Erwin

-

Home » Music » Trance in juni: dit zijn de top 3 releases van Erwin

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance in mei. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

SMR LVE feat. That Girl – Need Somebody

Coldharbour Recordings

Hoewel zij al in 2016 begonnen, timmert het Canadese producersduo SMR LVE (spreek uit: ‘Summer Love’) met name de laatste tijd flink aan de weg. Vorig jaar zomer kwamen ze met het prachtige ‘Lost In Love‘. Een samenwerking met Roxanne Emery – inderdaad, de zus van – die in de Madwave-remix afgelopen winter nog eens hoge ogen gooide. Met hun nieuwste release op Coldharbour Recordings, ‘Need somebody’, lijken ze hun naam definitief te hebben gevestigd. In vrijwel alle belangrijke radioshows was hun samenwerking met That Girl te horen.

SMR LVE bestaat uit Chris Stebbins en Mhammed El Alami. En vooral die laatste viel mij de afgelopen maanden vaak op. Veel platen die ik tof vond, bleken uiteindelijk producties of remixen van hem. Maar naast het solowerk is hij dus ook actief als helft van SMR LVE. Met That Girl, pseudoniem van de Zuid-Afrikaanse Tanya van Schalkwyk, vonden ze een zangeres die hun muziek naar grote hoogten weet te stuwen. Want ‘Need Somebody’ is fabelachtig mooi. Vooral de dubbelingen in haar vocalen zijn prachtig. Maar ook als geheel is het een plaatje.

De officiële release van het nummer vond afgelopen vrijdag plaats maar het was al vanaf 20 mei te beluisteren dankzij de ‘In Bloom 2021‘-compilatie. Een albumreeks, samengesteld door grote baas van het label Markus Schulz waarvan al héél veel tracks in mijn Spotify-lijst voorbij kwamen. ‘Need Somebody’ beklijfde en is zonder twijfel mijn favoriete release voor deze maand.


Binary Ensemble feat. Yelow – Mitrata

Regenerate Records

Elektrische gitaren en trance. Je hoort het niet vaak samen in één track, maar als het goed is uitgevoerd, is het een hemelse combinatie. Een van mijn favorieten is ‘Coming Home‘ van Armin van Buuren. Tijdens Armin Only in de Amsterdam ArenA (nu: Johan Cruijff ArenA) deelde hij zijn immense podium onder andere met zijn broer Eller en presenteerde deze prachtige ode aan hun ouders die mij kippenvel over mijn hele lijf bezorgde.

Mijn oren spitsten zich dan ook toen ik ‘Mitrata’ hoorde. Ook een track waar trance en elektrische gitaren op een bijzonder fijne manier bijeen worden gebracht. Alleen dan door twee artiesten van een iets kleiner kaliber. Vooralsnog dan. Want zowel Binary Ensemble, als Yelow staan nog aan het begin van hun carrière.

Binary Ensemble is een Indiaas duo dat in 2019 hun debuut maakte. Yelow enterde de scene vorig jaar pas. De laatste weken duikt zijn naam echter veelvuldig op bij de nieuwe releases. Hij heeft zijn productiemachine duidelijk een flinke slinger gegeven. Maar van al zijn producties is dit mijn favoriet.


Estuera – Anaphora

Magik Muzik

Na twee betrekkelijk nieuwe namen, is het tijd voor een ‘oudgediende’. Zijn ‘Castamara‘ uit 2005 is een meesterwerk en een absolute trance-klassieker. Jonas Steur is een Belgische producer die al op 17-jarige leeftijd zijn eerste track uitbracht. De jaren erná verkende hij de grenzen van de elektronische muziek en bracht hij zelfs een paar hardhouse-platen uit.

Zijn carrière raakte echter in een stroomversnelling toen hij ging opereren onder het alias ‘Estuera’ en zijn eerste tranceplaat maakte. De deuren van – toen nog – Tiësto’s Black Hole Recordings openden zich en maakten de weg vrij voor een mooie loopbaan binnen het genre, met ‘Silent Waves‘ en dus ‘Castamara’ als voorlopige hoogtepunten.

Maar ook nu weet hij zich nog steeds te onderscheiden met zijn melodieuze sound. ‘Anaphora’ is wat dat betreft een mooie blauwdruk van zijn stijl. Hij kiest niet voor de geijkte synths en verrast je in dit nummer daarnaast met niet één, maar twee melodieën die harmonieus in elkaar overgaan. En dat maakt het geheel ontzettend boeiend en heerlijk om bij weg te dromen.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Susana

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Trance in november: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....