vrijdag, mei 7, 2021
HomeGenresUrbanNieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – april

Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – april

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

Frenna – Highest (Album)

777 Records / Top Notch Music

Met meer dan een miljard (!!!) streams kan eigenlijk niemand meer om Frenna heen. Hij is op dit moment een van de populairste popartiesten van ons land, maar krijgt nog niet overal de erkenning die hij verdient.

- Advertisement -

Zijn tracks zijn echter niet alleen al jaren van een zeer hoge kwaliteit, maar iedere dansvloer is bekend met zijn platen. Ze staan altijd non-stop hoog in de bekendere urban charts. En zijn nieuwste album ‘Highest‘ bewijst opnieuw dat Frenna voorlopig ook de ‘Highest’ blijft in de game.

Zijn hitsingles ‘Dragon Roll‘ en ‘Guestlist‘ (feat. NSG) staan uiteraard op dit album, maar er staan nog een hoop andere pareltjes op! ‘Handle It‘ met Yemi Alade op de featuring is een heerlijke zomerse track en mijn cocktail smaakt nét iets lekkerder als ik de saxofoon van ‘Come Thru‘ hoor.

Sowieso is het heerlijk dat dit album net wat méér tracks heeft dan de gemiddelde 10 tracks die een album tegenwoordig heeft. Het album bevat namelijk 16 super toffe tracks die heerlijk weg zullen luisteren. Écht een aanrader!


DJ Katch – No Letting Go (Michael Fortera Remix)

DJ KATCH Records

Mijn maandelijkse ‘zomerse billenschud-release‘ is deze maand een remix van de jonge producer Michael Fortera. Hij heeft ‘No Letting Go‘ van DJ Katch in een heerlijk jasje gestoken, waarbij de heupjes van menig vrouw op de dansvloer zullen gaan bewegen.

De plaat doet mij denken aan mijn vakanties in Spanje naar de bekende badplaatsen als Lloret de Mar, Malgrat de Mar, of El Arenal op Mallorca, waar het origineel van Wayne Wonder non stop door de speakers te horen was tijdens de zomernachten in de clubs daar.

Deze plaat kan hetzelfde bereiken. Een nieuwe vibe, voor de nieuwe kids. Een top remix!


Tourist LeMc – Niemandsland

Top Notch Music

Begin deze maand hoorde ik opeens het album van de Belgische Tourist LeMC tussen de promo’s die ik ontving van ‘Top Notch’. De naam ‘Tourist LeMC’ trok me aan, ook al zei het me verder totaal niets. Ik wilde het meteen checken!

Ik zette de track ‘Niemandsland’ op en de plaat betoverde mij! De ‘vieze beats’, het prachtige refrein, de Belgische rap. Het klopt allemaal! Wat een vibe! Het doet me qua sfeer een klein beetje denken aan de track ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)‘ van Diggy Dex ft. Eva de Roovere, maar het heeft wel echt zijn eigen relaxte stijl. Het is gewoon een heerlijk plaatje. Niets meer en niets minder!

Check het vooral even zelf, en geniet… 😉 En mocht je tijd over hebben, luister dan ook even het gelijknamige album ‘Niemandsland‘ van deze Belgische virtuoos: Tourist LeMC.


Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...