Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – januari

-

Home » Music » Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

Rody Delorean – Overdosis

Rody Delorean

Rody DeLorean maakt, zoals hij het zelf zegt muziek die hij voelt, niet muziek die ‘werkt’. Puur wat hij tof vindt en dus níet wat de markt vraagt op dit moment. Met die gedachte ben ik het sowieso helemaal eens. Maak muziek met je hart!

Met deze ‘mindset’ heeft Rody de afgelopen tijd al ontzettend toffe, eigentijdse tracks uitgebracht. Maar bij ‘Overdosis’ heeft Rody écht mijn aandacht gegrepen. Deze track combineert namelijk een echte ‘oldschool 2step-vibe’ met Nederlandse rap- en zang. De mix van de UK beats van Artful Dodger en de vibe van The Opposites maken van deze track er echt eentje om eens te checken! Erg origineel en tof gedaan!


Sef ft. Abel – Komt goed

Top Notch Music

“Huh? Heeft Sef een track gemaakt met die eendagsvlieg van jaren terug?” dacht ik meteen toen ik deze plaat onder ogen kreeg. En dan bedoel ik Abel met ‘Onderweg’, waar in 2018 al een remake van was gemaakt door Frenna en Lil Kleine.

Maar bij het luisteren van deze track en wat door klikken op de naam ‘Abel’ kwam ik erachter dat Abel gewoon een erg goede rapper is die zijn rhymes en lines prima voor elkaar heeft. Dat geldt ook voor de track ‘Komt goed’.

Lekkere, rauwe beats met een fijne ‘distortion’ op de drums, in combinatie met een heerlijk chille vibe zorgen ervoor dat deze track al voorbij is voordat je op de play-button hebt gedrukt. Je flowt er namelijk zo doorheen! Sowieso is het tegenwoordig wel lekker om te weten dat het altijd goed komt…


L.A.X. – Sempe

Rasaki Music Ltd. / EMPIRE

Bij het checken van al die playlists in mijn muziek catalogus komt er vaak genoeg een artiest voorbij die ik nog niet ken. Dat was ook het geval bij de artiest: L.A.X. Maar ’Sempe’, een track die op het album ‘ZaZa Vibes’ staat, viel mij op omdat deze plaat in veel lijsten terug kwam.

Waarom dat het geval is, begreep ik meteen na het luisteren van deze plaat. Een lekkere afro-vibe met strakke drums en een smooth gitaar-riffje. Uiteraard waan ik me dan meteen weer op het strand met een heerlijk zonnetje bovenaan een blauwe lucht. Iets wat ik iedere maand wel heb met een bepaalde plaat. Deze maand dus bij deze track! Sowieso is het album ‘ZaZa vibes’ echt een aanrader, mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere afro sound à la Burna Boy of Aya Nakamura…


Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...