Nieuwe urban en eclectic releases: de top-3 van Chris Breuer – juni

-

Home » Music » Nieuwe urban en eclectic releases: de top-3 van Chris Breuer – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

JAYH – OGEN DICHT (WOWO SERÁ)

Avalon Music

Na zijn album release ‘Lach‘ in 2020 is Jayh Jawson weer terug met een nieuwe single: ‘Ogen Dicht (Wowo Será)’. Wat een heerlijke flow heeft deze plaat zeg! Als je je ogen ‘open’ doet in de ochtend met dit nummer, is het stiekem toch wel heerlijk wakker worden. De lazy zang, de tranquillo ritmes en het mellow gitaarriffje helpen je direct van je ochtendhumeur af.

Zon, zee, strand, chill-modus: dát is de vibe die je in deze track hoort. En aangezien het nummer al bijna 150.000 plays op Spotify heeft, ben ik niet de enige die er zo over denkt! Summer vibes door je speakers!


MHD – AFRO TRAP Part. 11 (King Kong)

UMG

De Franse rapper Mohamed Sylla, beter bekend als MHD, is al jaren bekend om zijn dikke mix van Afrobeats, Franstalige rap en Trap music. Dankzij zijn tracks is zelfs het genre ‘Afrotrap’ ontstaan.

Nadat zijn werk positief ontvangen werd op YouTube, bracht hij in het najaar van 2015 een serie van liedjes uit met bijbehorende videoclips onder de noemer ‘Afro Trap’. De reeks bestond uit 10 delen, opgedeeld in ‘Part 1’ tot en met ‘Part 10’.

Vijf jaar later ‘Part. 11’ een feit. En wat een partytrack is dit zeg! De Franse rap over het socaritme en het hoge tempo van de beats zijn super aanstekelijk! Ongetwijfeld verzinnen de bekende Franse voetballers Pogba en Lacazette hier weer toffe dansjes op in de kleedkamer en zal ook deze track weer viral gaan.

Maar ik verwacht dat deze powertrack óók wel door menig festivalspeaker zal dreunen, als we vanaf juli weer keihard kunnen schuren! Een must-check!


Justice Toch – Sexy Wakka (prod. Artistic Raw)

Brothers United Records

De maandelijkse ‘billenschud’-release is deze maand van Justice Toch: ‘Sexy Wakka’. Dit heerlijke nummer is geproduceerd door Artistic Raw, een producer die al jaren dikke tracks maakt! Eerst voor zichzelf, maar tegenwoordig steeds vaker in collabs met de tofste artiesten.

‘Sexy Wakka’ vertelt het verhaal van een meisje die dat aantrekkelijke loopje heeft, waardoor ze jou kan misleiden met haar mooie broekje aan. Een tikkeltje vulgair maar dat mág natuurlijk als je een ‘billenschud’-plaat uitbrengt.

Bekijk de clip maar eens goed en dat weet je precies wat ik bedoel! Heerlijk genieten mannen! 😉


Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...