zaterdag, april 17, 2021
HomeMusicUrbanNieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – maart

Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – maart

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

Lijpe feat. Kevin – Bakstenen (produced by Jordan Wayne)

Top Notch

Deze plaat ben ik in allereerste instantie gaan luisteren omdat ik het afgelopen jaar echt fan ben geworden van Kevin. Zijn raps en rhymes hebben een heerlijke flow en hij stelt mij eigenlijk zelden teleur. Op ‘Bakstenen’ neemt hij de featuring voor zijn rekening en daarop is hij weer helemaal ‘aan’!

Dat wil niet zeggen dat ‘Lijpe’, de maker van deze track, onderdoet voor Kevin. Ook zíjn woorden staan als een huis, en op een zeer mooie, poëtische manier. Een killercombi waarin de twee elkaar alleen maar beter maken.

- Advertisement -

‘Bakstenen’ luistert zo ontzettend chill weg. Het brengt je zelfs een beetje tot rust. Iets wat best lekker is in deze hectische tijden. Voeten omhoog, languit op je bank met de ogen dicht en luisteren die plaat. Heerlijk!


Saweetie feat. Doja Cat – Best Friend

Warner Records

Wat een lekkere, vieze, Amerikaanse twerk-/hiphop-bootycaller is dit zeg! Voor de ouderen onder ons: Denk aan Lil’ Kim, Da Brat, Eve of Missy Elliot maar dan in een 2021-jasje. Wat een aanstekelijke beat en erg cleane lines van de dames Saweetie en haar ‘best friend’ Doja Cat!

De clip is zoals de plaat. Een tikkeltje ordinair, plastic en overdreven. Maar dat hoort gewoon bij een track als deze. 

“That’s my bestfriend she a real bad bitch. Got her own money she don’t need nig.” Oftewel: “Dit is mijn maatje en dit is een gevaarlijk wijf dat geen geld nodig heeft van een of andere rijke pooier”. Wat heerlijk als je dat op deze manier kunt zeggen toch!?


Daisy feat. Reis Fernando – Oeh La La by (produced by The Boy Next Door)

Kill Your Darlings

Geen release top-3 zonder zomerse billenschud-plaat! We blijven toch allemaal gewoon hunkeren naar die festivalzomer waar we naar bezwete, schurende lijven kunnen kijken onder die heldere, zomerse zon.

Als je dan ook nog eens ‘Oeh La La’ van Daisy feat. Reis Fernando hoort, kan het al helemáál niet meer mis. Die festivals móeten gewoon doorgaan de komende zomer! Zeker nu de boys er zelf een ware TikTok-challenge bij bedacht hebben. Een leuk dansje op de beats van deze heerlijke plaat waarbij je alleen maar wil glijden en glibberen met een heerlijk drankje in je hand.

Stel je voor: een hele festivalstage met ditzelfde dansje! Dat zijn ‘Macarena– praktijken’! Ik hou je niet tegen hoor, dus: festivalzomer, 2021 let’s go!!!


Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Festival tickets kopen anno 2021: Tot 15.000,- voor 538 Oranjedag (en de Voedselbank)

De Covid-pandemie duurt nu inmiddels al langer dan een jaar. Het grote festivalpubliek heeft al lang en breed last...

Aan de vooravond van een revolutie: De opkomst van de NFT

Opeens popten ze her en der op bij artiesten in zijn tijdlijn: NFT auctions. Gareth Emery veilde een stuk...